İletişimi, teknolojiyi, bilgiyi, öğrenmeyi ve ulaşımı temsil eden iletişim gezegeni Merkür 11 Eylül-3 Ekim tarihlerinde önce Terazi, sonra Başak Burcu'nda retroda yani geri harekette. Aslında hiçbir gezegen ters gitmez, dönüş hızları Dünya'nın hızından daha yavaş olduğu zamanlarda geri gidiyormuş gibi görünürler. Retro zamanı güçleri düşer ve temsil ettikleri konularda aksaklıklar yaşanır.

Merkür retrosu cinnet geçirilen, kıyamet kopartılacak bir dönem değildir. En zararsız olan retrodur ve yılda 3 ya da 4 defa olur.

Birtakım sorunlar olsa da, sıkıntılar yaşansa da, Merkür retrosu sizi korkutmasın. Yavaşlasa da, dursa da bize öğreteceği, fayda sağlayacağı birşeyler muhakkak vardır.

Merkür retrosu telefonum arızalanacak, televizyonum bozulacak derdi değildir. Belki de bize verilen bir şanstır eksiklerimizi öğrenmek ve tamamlamak için. Burada önemli olan, farkındalıkla, vermeye çalıştığı mesajı almaktır. Yaşanacaklara sizin verdiğiniz tepkinin ne olacağıdır. Terazi ve Başak Burcu'ndaki retro hayatımızdaki düzeni sağlayacak bazı kararları almak için, dengeyi bulmak için görmemiz gereken detaylara odaklanmamızda etken olabilir.

Bu zamanı iyi değerlendirerek, olayları etraflıca bir gözden geçirin. Hayatınızda aksayan yönleri, aksatanları, hatalarınızı, yanlışlarınızı görmeye çalışın. Olumsuzlukları en aza indirgeyerek lehinize çevirmenin yollarını arayın. Kötüye odaklanıp kalmaktan kurtulup iyi düşünün ki iyi olsun.

Merkür retrosunda ayrıca,

İkili ilişkilerde iletişim sorunu yaşanabilir. Karşı tarafı dinlemeyle ilgili sıkıntılar, karşı tarafın düşüncesine gerekli kıymeti vermeme nedeyle tartışmalar, gerginlikler olabilir.

Merkür'ün geri gittiği zamanlarda, yazılı sözlü iletişimde, öğrenmede, bilginin iletilmesinde, ulaşımda sorunlar meydana gelir.

Merkür retrosunda yeni olan hiçbir şeye başlanmaz, imza atılmaz, yanlış kararlar alma potansiyeli olabilir.

İnternet bağlantılarında sorunlar, elektronik eşyalarda arızalar meydana gelebilir, teknolojide, iletişimde her türlü sorunla karşılaşılabilir.

Yeni başlatılacak işlerde aksaklıklar ve zorlanmalar olabileceği için, yarım kalan işleri tamamlamalısınız.

Başlayacağınız veya satın alacağınız bir şey varsa, iş olabilir, ev olabilir, elektronik alet olabilir, onunla ilgili hemen karar vermek yerine araştırma yapabilirsiniz.

Odaklanma sorunu yaşanabileceğinden fikirlerde dağınıklık, günlük yaşama ayak uydurmakta zorlanma olabilir.

Ulaşımda aksaklıklar yaşanırken, seyahat planları sekteye uğrayabilir.

İş görüşmeleriyle alakalı mülakatlarda ve toplantılarda beklenmedik aksaklıklar, mevcut işinizdeki imzalı işlerde, iş toplantılarında sorunlar çıkabilir.

Bugün Gökyüzü

İsteklerinizi elde etme yolunda bugün harekete geçmek için en uygun zaman. Adım atmaktan korkmayın, elinizden gelen çabayı gösterin. Akşam saatleri maneviyata biraz daha yönelerek dua, ibadet etmek iyi hissettirecektir.  Sezgilerinizin size yol göstereceği bir gün olabilir.