Bir film sahnesi gibi canlandırın gözünüzde. Hava sisli puslu, kaybolmuş, yolunu bulmayı isteyen kadın ya da erkek, gerilimli bir müzik eşliğinde gideceği yönü bilmeden yürüyor. O kadar çok yol yürümüş, o kadar çok engellerle karşılaşmış ki, yönünü bulmasını sağlayacak bir ışık arıyor, aydınlığa kavuşmak için. Yönünü kaybetmiş, hep olduğu yerde dönüp duruyor. Şaşkın, çaresiz, sınırları zorladığını hissediyor. Yolunu kaybetmesine neden olarak birçok kişiyi suçluyor. Ama bilmiyor ki,  aydınlığa çıkaracak yolu bulmanın ve sonunda sahip olduklarına şükretmenin şifası, affedilmemiş dargınlıklar, öfkeler, acılar. Önce kendinizi, sonra yolunuzu kaybetmenize neden olarak gördüklerinizi affedin, aydınlığa kavuşun.

Cumartesi günü meydana gelecek olan Balık Burcu'ndaki dolunay da tam böyle bir dolunay. Balık Burcu, merhamettir, şifadır, kendine dönmektir. Dolunayın kavuşumda olduğu Neptün, sisli puslu, yanılgılara, belirsizliğe neden olandır. Yükselendeki Jüpiter de büyüten, abartan, maneviyata yönlendiren ilahi güçtür.

DOLUNAYIN OLASI BİREYSEL ETKİLERİ

Dolunayın ana teması, kafa karışıklıkları, cesaretle meydan okumalar, ev, aile, yuva, kariyer, ikili ilişkiler konularında karşı karşıya gelmeler. Ne kadar ilahi gücün koruma desteği olsa da, bizim bunları ne kadar görebildiğimiz ve farkındalığına ne kadar erişebildiğimiz önemli. Umut vaad eden bir dolunay olsa da işaretleri görmek ve bunları farkındalıkla okuyarak faydalanmak dolunayın bireysel etkileri.

DOLUNAYIN ÜLKEMİZE OLASI ETKİLERİ

Toplumsal olarak ise din, inanç, din adamları, ibadet yerleri, tarikatlarla ilgili gelişmeler, yeni skandallar olaylar olabilir. Toplu zehirlenme vakaları yaşanabilir. İnternet üzerinden yapılan siber saldırılar gündeme gelebilir. Sel, su baskınları gibi afetler, denizlerle ilgili birtakım hareketlilikler yaşanabilir. Virüs kaynaklı hastalıklarda bir artış görülebilir. Üniversitelerle ilgili konular ön plana çıkabilir, online eğitime geçenler olabileceği gibi sınav sistemleriyle ilgili yeni kararlar alınabilir.

BALIK DOLUNAYI TAROT AÇILIMI

Gizlilik içeren, nedeni bilinmeyen, akıl ermeyen belirsiz durumlarla ilgili bilgiler ilahi gücün de yardımıyla ortaya çıkabilir. Hayatın, düzenin alt üst olabileceği, bakış açılarının değişeceği olaylar olma etkisi yüksek. Herhangi bir hamle yapmadan, harekete geçmeden beklemek, olayları akışına bırakmak şu anda olması gereken.

Tatminsizlikler sonucu cesaretle yeni bir yolun belirleneceği, kurulu düzenin değişeceği, vazgeçişler, terkedişler olabilir. Geçmişteki olumsuzlukların, kötü deneyimlerin etkisiyle çekimser kalmaktansa aksine tüm yaşananlardan ders çıkarmak asıl önemlisi.

Birşeyler çok hızlı ilerlemiyor gibi görünse de, ani hareketlerde bulunmaktaktansa aklı başında ve planlı hareket etmek, uygun zamanı beklemek en yerinde olan.  

Hayata yeniden dönmek, çeki düzen vermek için fırsatları kaçırma zamanı değil. Biraz daha çabalamak, düzenli sistemli hareket ederek mücadele etmek, olaylara gerçekçi bakmak başarıya, kazanıma ve çözüme götürecek olandır.