İşin buralara geleceği belliydi. Sorunları çığ gibi büyüyen insanlar artık ne yapacağını bilemez hale geldi. Cinnet haberleri, kendini bilmezlerin sokakta uluorta uygunsuz hareketleri, çıplaklığın dozunun üst seviyeye çıkması, insanların çılgınca davranışları derken sanırım hava sıcaklıklarının da etkisiyle beynimiz iyice sulandı.

İşi gırgır şamataya vurur hale geldik ama, bunun bir patlama noktası olacağını düşünüyorum. Sanki bir filmin fragmanını izliyor gibiyiz. Umarım insanlar, hep bu şekilde espriye vurarak tepkilerini ortaya koyarlar.

Biliyorsunuz, son günlerde bir tekne muhabbeti aldı başını gidiyor. İki zincir markette tekne satışının yapılması ya da yapılacak olması, ortaya çok ilginç görüntüler ve espriler çıkardı. Hatırlarsınız, haksız rekabetten dolayı marketlerde bazı ürünlerin satışına yasak getirilmesi gündemi uzunca bir süre meşgul etmişti. Süpermarket tabir edilen bu yerlerde binbir çeşit ürünün satışı gerçekleştiriliyor. Küçük esnafın, mahalle bakkalının belini büken, mantar gibi çoğalan bu marketler zaman zaman eleştiri oklarının hedefi oldu, oluyor ve daha da olacak gibi gözüküyor.

Ama en bomba tekne satışının yapılması oldu, bunun üstüne ne çıkar bilemem. Gündemi o kadar meşgul etti ki espri üstüne espri yapıldı. 'Teyzelerden önce sıraya gitmek lazım, Tekneyi marketin içine nasıl aldılar, kasadan tekneyi nasıl geçireceğiz, Tekne alıyorum ama poşet istemem' gibi espriler sadece birkaçı. İşi hatta psikolog seansı satışı, okeye dördüncü vatandaş katalogda yer alıyora vardıranlar oldu. Espriyle karışık tepkilerini dile getirenlerin yanında, 'Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz' diyerek tepkilerini açıkça ortaya koyanlar çoğunluktaydı. Düşünün insanlar markete giderken 3 kuruşun hesabını yapıyor ama, market ürün kataloğunda tekne satışının duyurusunu yapıyor.

Hakikaten neyin kafasını yaşıyorsunuz? 'Köy yanıyor' diyesi geliyor insanın.

İnsanların aklıyla bu kadar oynanmaz. Yahu market bu market. Girer raflardan ihtiyacın olan ürünü alır, kasaya okutur, poşete koyar çıkarsın. Tekneyi nerene koyup çıkartacaksın. Adrese teslimmiş, ama motorsuz, motoru da ekstra siz alacaksınız diyor. Bisiklet olsa alır, üstüne biner gidersin. Ben bu dahiyane tekneyi satışa koyma  fikrinin sahibini de gerçekten çok merak ediyorum. Bu fikri nasıl, ne zaman, hangi ortamda icat etti? Ses getirmek, yapılmayan yapmak istedi sanırım. Hakikaten de yaptı. Şimdi sırada hangi marketin, hangi dahiyane ürün satışı var, büyük bir merakla bekliyorum.

Buradan bir de tavsiyem olacak. Tüm marketlerin şimdi, şu anda, promosyon ürün olarak her alışverişe bir huni vermesini istiyorum. Çünkü 'oynatmaya az kaldı' dediğimiz günler geçti, bu günler oynattığımız günler aslında. Cinnet geçirmektense, tertemiz delirmek bence en zararsızı. Ama işi 'Delidir ne yapsa yeridir' noktasına da vardırmamak lazım. Yoksa iş çığırından çıkar.

İş burada yine bize düşüyor. Baktığınızda kısa vadede çözülemeyecek birçok sorunun içinde yaşarken, ülkemizde her an her şeyle karşılaşma potansiyeli varken, delilikle dahilik arasındaki o ince çizgi var ya o ince çizgi, işte onu ortalamayı onun sınırında kalmayı iyi bilelim. Ne bir tık üstü, ne de bir tık altı.