Gelip size zamandan bahsederler. Sanki her şeyin çaresiymiş gibi. Oysa hayat kısa ve kuşlar uçuyordur, zaman akıp giderken… Ve hayat, tüm tercihlerin toplamı.

Dahası herkes gitmekten bahsediyor… Gitmek bir çare değil belki ama kalmak büyük bir eylem. Yakıcı, yıkıcı kimi zaman, ateşten bir çember.

Şair ne demiş?

“Ya içindesindir çemberin ya da dışında yer alacaksın. Kendin içindeyken, aklın dışarıdaysa; böyle içip kederlenip mutsuz olacaksın. Meyhane masalarında kahrolacaksın…”

Ama mottomuz neydi? “Hayat kısa, kuşlar uçuyor.”

***

Hava kavurucu sıcak. Gözümüzün feri akıyor, tuzlu tere karışıp. Akıl, kafadan bağımsız hareket ediyor. Öyle bunaltıcı, öyle sıkıcı.

Bazısı yudumlarken kadehini kendi şerefine, bazısı da siliyor terini alın yazısından dirseğine ve zamanı akıtıyor; hayat kendi olağan akışını bulsun diye…

Manisa Olay Gazetesi de zamana bir işaret koyuyor bu güne. Unutulmasın an diye, dönüp geriye bakıldığında hatırlansın zaman diye.

***

Çok sıradan herhangi bir günün içinden geçerken, keyfi yerinde olan birkaç iyi adamdan bahsediyor gazetemizin manşeti. Cumhur ittifakı çatısı altındaki belediyelerin davullu zurnalı hallerinden. AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un teşekkürünü taşıyor sayfasına.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, merkez Yunusemre ve Şehzadeler Belediyeleri ve Soma Belediyesi’nin çalışanlarına yaptığı rekor zamlardan dolayı teşekkür konuşması yapan Baybatur, gücünü Cumhur İttifakı’ndan aldığını ima ettiği belediyelerin yanında olacağının sözünü veriyor, bir siyasetçi ve iktidar partisinin milletvekili olarak. “Manisa’ya hizmet için biz de siyaseten sizin yanınızdayız” diyor.

Topyekun Manisa’ya hizmet için Manisalıların yanında olan siyasilerimize canı gönülden edeceğimiz teşekkür ile bir eksik-gedik listesi hazırlamayı ve özellikle Murat Baybatur’dan başlayarak tüm siyasilerimizin kapısını çalmayı tavsiye ediyorum. Hazır, Manisa için elini taşın altına koymaya niyetlilerken bu teklif kaçmaz!

Millet İttifakı’nın mensubu olduğu 4 ilçe belediyesinin akıbeti konusunda bilgi sahibi olamadığımız bu haberden anladığımız kadarıyla ne kadar ekmek, o kadar köfte.

Siz yine de hayat kısa ve kuşlar uçuyorken, bakmayın üçe, beşe ve dileyin hayattan ne dilerseniz.

***

Bir başka haberde ne demiş gazetemiz bir bakalım. Hayati önem arz eden bir konuyla devam ediyoruz.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, memleketi olan Kula ilçemize langırt masası göndermiş.

Langırt, hani şu oyun olan. Langırt diye oynanan.

Şuan o masa, Kula Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yönetim binasında kurulu halde duruyor. Sevgili Kulalı vatandaşlarımız! Gönlünüz istediği zaman gidip langırtlayabilirsiniz. İlçemize hayırlı, uğurlu olsun.

Bir sevindiğimiz bir de şaşırdığımız haberle günü kapatıyoruz. İyi günler olsun herkese…