Ne diyeyim şimdi ben?

Ağıza alınmayacak küfürler mi edeyim, oturup ağlayayım mı, başkasının acısının gölgesinde kendi ruhumda açılan yaralarla saklanıp bir köşeye hayattan çekeyim mi elimi eteğimi?

Tanrının bile ümidini kestiği insanlık için artık ne yapılabilir?

***

Elinde kolum kadar tüfekle, insanların arasında yürüyor…

6 ay önce hukuki olarak da yollarını ayırdığı eski karısını takip ediyor…

İnsan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu yerleşim alanında, şehrin göbeğinde bir erkek, bir kadına önce bağırmaya başlıyor. Kimseden ses yok… Yere yatırıyor sonra. Ses yok… Elindeki pompalı silahı -boyutu 66 cm ile 71 cm arasında değişiyor- çıkarıp kadını göğsünden vuruyor. Herkes panikliyor… Sağa, sola kaçışanlar, bağıranlar. Herkes şok içinde, kimse milim kıpırdamıyor yerinden. Adam da bağırıyor, dehşet içinde. Sanki az önce bir insanın canını almaya o yeltenmemiş gibi… Kadın yerde yatıyor, can çekişiyor… Şaşkın bakışlar arasında kendini yerden yere vuran adam bir anda tüfeği çenesine dayıyor ve tetiği çekiyor…

Bu anları kayda alan amatör bir kameranın görüntü arkasından gelen bir kadın sesi duyuluyor tam o sırada:

 “Değer mi, çok güzel oldu şimdi, beğendin mi?”

Hemen cevap vereyim; ben hiç beğenmedim!

***

Kadın, olay yerinden ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Göğsüne isabet eden saçmalar, canını aldı… Geride yaşanmamış bir hayat ve 3 çocuk bıraktı.

Adamın çenesi tamamen dağıldı ve ağır yaralı olarak, tedavi altına alındı… Her insanın içinde bir cani yatar ya, sırf bu nedenle ‘geçmiş olsun demek’ gönlümden geçmiyor, dilim söylemiyor.

***

Ne ilk bu yaşanan ne de son olacak!

İnsan olmak değil, “erkek” olmak öğretiliyor size, öyle değil mi bayım!

Üstelik erkekliğin de hoyratlık olduğu fısıldanıyor kulağınıza…

Döv, söv, hor gör, hıncını alamazsan öldür; erkeksin sen, hakkındır!

Güzel tek bir kelimen yok, hayatı güzelleştirebilecek meziyetin yok, tek bir başarın, zaferin yok. Kendine bile yetecek enerjin, ışığın, kabiliyetin yok.

Bunca ezikliğini ancak gücü sana yetemeyecek bir kadın üzerinde aşabilirsin zaten. Bu aşağılık ruh hastalığının ilacını bulmak için çaba harcama sakın. Sakın kendinde arama suçu, günahı. Öldür gitsin. Kadın dediğin nedir ki zaten!

Sizi doğuracak bir ana bile kalmayana dek öldürün bütün kadınları. Belli ki kökünüz ancak böyle kazınacak!