Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri kurumlarının kar amaçlı kurulmadığını vurgulayıp, bu marketlerdeki ürünlerin fiyatlarının indirilmesi talimatını verdi. Bunun üzerine ülke genelindeki 1400 Tarım Kredi Kooperatif marketi şubesinde 30'dan fazla üründe indirime gitti. Vatandaşın cebini bir nebze de olsa rahatlatan uygulama başladı.

O uygulama, dün itibariyle tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa’da da hayata geçti. Manisa’daki marketlerde yoğunluk oluştu.

Manisa Olay Gazetesi bu haberi sürmanşetine taşıdı. “Vatandaş indirime koştu!“ başlıklı haberde markette yaşanan yoğunluk, oluşan uzun kuyruklar, boşalan raflar, vatandaşın indirimli ürün kapma telaşı yer aldı. Marketten gelen fotoğraflar da bu yaşananları işaret.

SEVİNEMEDİM… İÇERLEDİM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eliyle Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yaşanan bu gelişme, mutlu bir haber gibi, bir müjde, bir lütuf gibi sunulsa da aslında gurur abidesi olmaktan ziyade bir utanç tablosudur. Vatandaşı indirim kuyruklarına mahkum etmenin neresi güzel bir şey olabilir ki?

Ama bizim ülkenin şükürcü vatandaşı, indirim kampanyasını memnuniyetle karşıladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar, mesainin başlamasıyla Tarım Kredi marketlerine akın etti. İhtiyaçlarını uygun fiyata almak isteyenler, Türkiye genelinde Tarım Kredi marketlerinde yoğunluk oluşturdu.

KAÇ PARA?

Kampanyanın başlamasıyla en çok merak edilen konulardan biri de indirime giren ürünlerin fiyatları oldu. Etiketlere bakıldığında 44 liralık tavuk bagetin fiyatı 38 liraya, 5 litrelik ayçiçek yağı 165 liradan 147 liraya, 1 litrelik ayçiçek yağı 38 liradan 33 liraya, salça 18,50 liradan 17,90 liraya düştüğü görüldü.

5 kiloluk deterjan 64.90, Vakumlu 500 gram siyah zeytin 27.95, salamura siyah zeytin 13.75, yarım yağlı beyaz peynir 69.90, tam yağlı beyaz peynir de 72.90, 2 litrelik ayçiçek yağı 64.50, çay 59, zeytinyağı 60, bal 37, 1 kiloluk toz şeker 17, 2 kiloluk toz şeker 32, 5 kiloluk un 52.50, Türk kahvesi 11.90, domates 8.95, makarna ise 4,50 liradan satılıyor.

İNDİRİME GİREN ÜRÜNLER!

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde indirime giren ürünler ise şöyle: "Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ay çiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi.

***

ÇİMDİRİP ÇİMDİRİP KAÇAN CHP TAM BİR ŞIMARIK ÇOCUK GİBİ

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ağustos ayı Meclis’inin 2. oturumunda, CHP’nin ortaya attığı rant iddialarını yanıtladı... “Hodri Meydan!” diyen Başkan Ergün, “Madem bu planları rant olarak gördünüz, hodri meydan! değiştirelim... 698 parsel sahibine de gelsinler kendileri izah etsinler” dedi.

Dedi demesine ama CHP Grubu o sırada çoktan Meclis salonundan ayrılmıştı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı 2. oturumu şaşılacak sahnelere ev sahipliği yaptı. Bir haftayı aşkın süredir, 1/1000’lik imar palanları üzerinden MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kendisine rant sağladığını iddia eden CHP’li meclis Üyeleri toplantının başlamasıyla birlikte salondan ayrıldı. Başkan Ergün’ün kendilerine söz vermediğini savunan CHP’liler, onlarca iddia ortaya atıp bu kadar çok konuşma imkanı bulmuşken, keşke şimdi de susup iddialarına karşılık verilen cevabı bir dinleseydi. Belki ikna olurlardı, belki yine ikna olmaz yeni iddialarla yeri göğü inletecek başka şeyler bulurlardı kendilerine.

Böyle çimdirip çimdirip kaçmak da, ne bileyim!

Maçın ortasında gol yiyeceğini anlayınca topunu alıp eve kaçan şımarık çocuk gibi meclis salonu terk etmek, çok da hoş gözükmedi.

PEKİ, BAŞKAN CENGİZ ERGÜN NE ANLATACAKTI HAKKINDAKİ İDDİALARA KARŞILIK?

Manisa Olay Gazetesi’nin manşetine “Başkan Ergün’den “Hodri meydan!” başlığıyla taşınan haberde yer alan kendi açıklamasını, noktasına virgülüne karışmadan aşağıya iliştiriyorum. Takdir, kamuoyunun.

“CHP grubu toplantıyı terk etti. Çünkü gerçekleri dinlemeye cesaretleri yok” dedi. Mevcut Mimar Sinan Bulvarı üzerinde yapılan çalışmayı sunum eşliğinde tane tane anlatan Başkan Ergün, “Bu yerler 1958 ve 60’lı yıllarda temeli dedemizden gelip, nur içinde yatsın babamızın mevcut arsaları. İlk plan 1971 yılında yapılmış. Bu bölgeyle beraber askeriyeye kadar olan bölgenin ilk planları yapılıyor. 1989 yılına geldiğimizde yani Manisa’nın bütün planlarının yapıldığı güne geliyoruz. O zaman buradaki tüm arazilere 5 kat imarlı ve tabana 0,40 oturan ve emsali 5 katla çarptığınızda 2 emsalli yerlerdir. Eski köye yeni adet getirmedik. Emsali 2’dir. Öncelikle herkesin şunu iyi bilmesini istiyorum. Yeşil alanlardan konuta kaydırdığımı, çevirmiş olduğumu iddia ediyorlar. Bu tümüyle yalandır. İşin aslı imar adasının yerinin değiştirilmesidir. Yeni düzenlemede yeşil alan, depoların olduğu alana kaydırılmıştır. Eski parsellerin 22897 metrekarelik alan bütün arsaların toplamından bahsediyorum. Eski tapumuz bu kadar. Yeni planlamada da bu metrekare aynıdır. Sadece yeri değişmiştir. Yani 1 metrekare artış dahi söz konusu değildir. Yeşil alan konut alanına çevrildi iddiası tamamen yalan ve iftiradır.

***

“Kat artışının yükselmesinin, inşaat alanının artışı olarak algılanamayacağının altını çizen Başkan Ergün, “Bu ne demek? Benim bu 5 kat yaptığım binada kullandığım toplam metrekare, tabanda daha çok yeşil alan ve otopark yapılması amacıyla inşaat alanının yukarıya yükseltilmesidir. İç içe girmiş 6 metrelik ara bahçelerle birbirini seyrediyor. Ama buraya iki tane 15 katlı oturtulduğu zaman yeşil alan kazanılır. Yapılmak istenen bu. Tüm Mimar Sinan Bulvarı aksı üzerinde ne kadar arsa varsa, ne kadar ileride kentsel dönüşüme girecek binaların yeniden yapılması halinde bu bulvar üzerinde prestij caddesi aksı dediğimiz, bir madalyondur burası. Aynı düşünceyle bütün bulvara aynı 15 kat verilmiştir. Sadece şahsıma yapılan bir uygulama değildir. Manisa kamuoyu bunu böyle bilsin. Bu bulvar üzerinde tam tamına 698 parsel bu uygulamadan faydalanmaktadır. Metrekare toplamı da 750 bin metrekare. Yapısı bulunmayan arsaların toplamı da 350 bin metrekare.”

***

“Elginkan Vakfı önündeki emsali oraya da verdi bu meclis. Eski garajın olduğu yerde yapacağım bir projeyi 15 kat olarak yapabilirim. Orada bulunan 698 parseli kapsıyor arkadaşlar. Bizim bugüne kadar aile olarak neler yaptığımız ortadadır. Manisa’da kazandığımızı bugüne kadar hep Manisa’da harcadık. O noktada Ergün Ailesi olarak ne yaptığımızı saymak istemiyorum. İmar rantı, imar yolsuzluğu, 350 milyon gibi söylemlerin dile getirilmesi, iftiradan başka bir şey değildir, karalamadır. Neden olmaya başladı? Seçimler yaklaşıyor. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği seçimleri var. Ondan sonra da yerel seçimler var. Ben bunları her dönemde yaşadım. Ama her seferinde cevabını oy sandığında vatandaş veriyor. Bizim bugüne kadar ne rantla ne rüşvetle işimiz hiç olmadı. Bundan sonra da olamayacağını beni tanıyanlar çok iyi bilir ve olamaz da.”

***

“Bizi bununla suçlayanlara hodri meydan diyorum. Bütün bu Mimar Sinan Bulvarı’ndaki verdiğimiz bu imar uygulamasını eğer bu meclis değiştirelim, eski haline dönüştürelim diyorlarsa hodri meydan ben varım. 33 yıldır Manisa’ya imar yapılamamış. Oradaki gelişmeler Manisa’nın geleceğini, önümüzdeki 30 yılı, 50 yılı kapsayan bir plandır bu. Bu planları madem rant olarak gördünüz, bir kere daha söylüyorum hodri meydan değiştirelim. 698 kişiye de gidin izah edin. Haklarını insanların ellerinden alın.”

***

“Bu planlara rant dediniz, neden 5000’lik planlara onay verdiniz? Bu planlar geçerken, CHP Grubu ve bütün meclis üyeleri oybirliğiyle geçirdi. Onu geçtik. 1000’lik planlara geldik. Bugün rant iddiasında bulunan CHP, 1000’lik planlara da oybirliğiyle oy verdiğini unuttu mu? Hepsine evet diyeceksin, dışarıda gideceksin şov yapacaksın. Takdir kamuoyunun. İşin aslı budur. Allah’a çok şükür veremeyecek hiçbir hesabımız yok. Bir kere daha söylüyorum rant olarak görüyorsanız hemen bu kararı değiştirelim. Öyle bir düşünce varsa Allah bana nasip etmesin. Ama herkes faydalanıyorsa, Cengiz Ergün de kardeşleri de bu Manisa’nın evlatlarıdır. Verilecekse herkese verilsin.”

***

Hadi bakalım, “Hodri meydan!” diyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün meydan okumasına, CHP Grubu nasıl karşılık verecek?

30 yıldır imar yüzü görmemiş Manisa, bu siyasi polemikler yüzünden gelecek 50 yılın planını çöpe mi atacak? Plansız şehir Manisa, hep yanlış planlar yapanların kurbanı olmaktan bu kez kurtulur mu dersiniz?

***

CUMARTESİ GÜNÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MANİSA’YA GELİYOR

Ve son olarak AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa ziyaretinin resmiyet kazandığını ve programın belli olduğunu söyleyelim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzüm fiyatlarını açıklamak üzere 20 Ağustos Cumartesi günü Manisa’ya gelecek. Erdoğan’ın Manisalılar ile buluşacağı saat ve yer açıklandı.

AK Parti Manisa İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Ağustos Cumartesi günü saat: 17:00’de, Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlar ile buluşacak ve burada yapacağı konuşmada üzüm fiyatlarını da açıklayacak.