İstiklal Caddesinde meydana gelen terör saldırısına tepki olarak “İstiklal Bizim” birlik ve beraberlik yürüyüşüne 35 ülkenin konsolos temsilcileri, Beyoğlu İlçe Müftüsü Mehmet İzci, Türkiye Ermeni Patrikhanesinden Şnork Donikyan, Süryani Kadim Kilisesinden Yusuf Çetin ile çok sayıda katılan vatandaş teröre karşı birlik mesajı verdi. G20 liderler zirvesine katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan Endonezya’da düzenlediği basın toplantısında “Ne yaparlarsa yapsınlar kimin arkasına saklanırsa saklansınlar teröristler kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacak” dedi.

ERDOĞAN TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’YA DESTEK VERENLERE SERT ÇIKTI

Dünya liderleri ile Endonezya’da bir araya gelen Başkan Recep Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmede F-16 konusunda olumlu mesajlar aldığına değinirken yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamada “İstiklal Caddesinde Pazar günü meydana gelen terör saldırısı sonrasında doğrudan telefon ve mesajla taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletenlere teşekkür ediyorum. İkisi çocuk 6 sivilin hayatını kaybettiği bu alçak saldırı terörün kanlı ve çirkin yüzünü gözler önüne sermiştir. Bölücü terör örgütü Suriye ve Irak’ta köşeye sıkıştıkça çaresizliğini bu tür kalleş eylemlerle gizlemeye çalışmaktadır. DEAŞ ile mücadele bahanesi altında terör örgütlerine destek verenler de dökülen her damla kana ortaktır. Terör tehdidini kaynağında bertaraf etme stratejimizi kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

TERÖRE KARŞI BARIŞ VE BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ

İstiklal Caddesinde bombalı saldırıda hayatını kaybedenleri anmak ve protesto etmek amacıyla Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen yürüyüş Galatasaray Lisesinden başlayıp kanlı terör saldırısının yaşandığı noktaya kadar sürdü. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız “Birlikte olduğumuzu ve hiç kimsenin bu birlik ve beraberliği bozamayacağını buradan tüm dünyaya haykırıyoruz” dedi.

TURİSTLER İSTİKLAL CADDESİNDE

İstiklal Caddesinde hayat normale dönerken dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yabancı turistler “Türkiye’de güvendeyiz, korkmuyoruz. Teröre karşı dik durmalıyız” dediler.

GÜVENLİK GÜÇLERİMİZN BAŞARISI

Pazar günü saat 16.20’de meydana gelen terör saldırısı sonrası güvenlik güçlerimizin titiz çalışması sonrası kanlı eylemi gerçekleştiren Suriye uyruklu kadın terörist Ahlam Albashir’i saklandığı evde aynı gece 02.30’da yakalaması biraz olsun yüreklerimize su serpti. Güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum. Zaten bugüne kadar 200’e yakın terör eylemlerini önleyen güvenlik güçlerimizin bu kanlı eylemin perde arkasındaki güçleri ve isimleri de tek tek ortaya çıkaracağından eminim. Tekrar başımız sağ olsun diyorum. Tek vücut teröre karşı birleşmenin de bana moral verdiğini belirtmek istiyorum.