Temeli yağmurlu bir havada atılan açılışı da yağmur altında yapılan Prof. Dr. İlhan Varank Millet Kütüphanesi, Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi ve Necip Fazıl Kısakürek Toplantı Salonunu Başkan Ömer Faruk Çelik Manisalı gençlerin hizmetine sundu.

Muhteşem bir açılış törenine tanık oldum. İlgi büyüktü. Yağmur yağıyordu. Ama Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ve ekibinin kurduğu dev çadırda Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik yaptığı hizmetleri uzun uzun anlattı. Ve sözlerine “Biz bu şehirde ayrımcılık yapmadık. Partili partisiz demedik. Geldik ve gidiyoruz. Bir daha aday değilim” dedi. Hitap etme gücünü bu açılışta da kullanan Başkan Çelik’in sözleri zaman zaman alkışlarla kesildi. Görkemli törenin hazırlanışında Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ve ekibinin payı büyüktü. Emeği geçenlere teşekkürler.

ARINÇ VE KASAPOĞLU

Gençlerin hizmetine açılan 40 milyon liraya mal olan gençlere özel merkezin temel atma ve açılış törenlerine katıldım. Şehrin merkezinde herkesin ulaşabileceği her türlü etkinliklerin yapılabileceği gençlik merkezi her saat açık olacak ve gençlere ücretsiz çay ve çorba ikram edilecek.

Şehzadeler Belediyesi Millet Kütüphanesi ve Gençlik Merkezinin açılışında Manisa Valimiz Enver Ünlü, 22.dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Parti İzmir Milletvekili Muharrem Kasapoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Palabıyık, MCBÜ Rektörü Rana Kibar, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yardımcıları Ahmet Songüler, Bilal Demir, Atilla Efendioğlu ve Fatih Baybatur, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Borsa Başkanı Sadık Özkasap, Esnafların Başkanı Hasan Geriter, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel ve çok sayıda davetliler katıldı. Bu törene İstanbullu iş insanları Talu Çiftliğinin sahipleri Osman Talu ve Ekonomist Hikmet Oray Yalçın da katıldı. Şehzadeler CHP Meclis Üyesi Mehmet Ardınç ile bir süre töreni birlikte izledik. Kalabalık davetli arasında Üçel Ayakkabı markasının yaratıcısı Rıfat Sarı ve Avukat Zülfikar Gürcan, Hayrullah Solmaz’ı da gördüm. Bu törende beni uzun süredir görmediğim değerli bir bürokrat Süleyman Şahin ile buluşmak çok memnun etti. Kendisini Manisa Gençlik ve Spor Müdürü görevinde bulunduğu yıllarda tanırım. Bursa’ya gitmişti. Şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü olarak görev yaptığını öğrendim. Genel Müdür Süleyman Şahin beni görünce “Hiç değişmemişsin” dedi. Ahmet Songüler’e bir Ankara ziyaretinde Süleyman Şahin beye mutlaka uğrayalım dedim.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in hizmetlerini anlattığı aday olmayacağını açıklamasıyla sanki veda konuşmasına döndü. Törende bir dönem Gençlik ve Spor Bakanlığı yapan Muharrem Kasapoğlu da yaptığı konuşmada Başkan Çelik’i tebrik ederek “Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur. AK Partinin gayret, tevazu belediyeciliği budur” dedi. TBMM Başkanlığı yapan Bülent Arınç “Başkanımızın bu hizmetlerle birlikte vedası oldu. Başkanımız güzel bir karar vermiş. Zirvede bırakmak biz bu kardeşimizi 4 yaşından beri tanırız. Çırak ustayı da geçti. Kendisini kutluyorum. Bu veda kararının hayırlı olmasını diliyorum. Çok önemli görevlerde olacağının garantisini veriyorum” dedi. Demek ki son anda göreve devam emri Başkentten gelmez ise Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik görevini sona erdiğinde yuvadan Başkente doğru uçacak gibi geldi bana. Manisa Valimiz Enver Ünlü de gençler için önemli bir tesisin hayata geçirildiğini belirtti ve Başkan Çelik’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Tören yoğunluğunu Osman Talu, Hikmet Oray Yalçın ve Ahmet Songüler ile Aynı Ali’de gidermeye çalıştık. Nizamettin Etyemez de aramıza katıldı. Hikmet, Osman ve ben önce güzel organize için Ahmet Songüler’i kutladık. Daha sonra Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i telefonla arayarak “Harika bir açılış oldu. Aldığın karar hayırlı olsun” dedik.