Astrolojide her gezegen, insanın belirli yaş dönemlerini yönetir. Bireysel haritadaki yerleşimi, temsil ettiği konular, yaptığı açılar o gezegenin yönettiği yaş döneminde hayatımıza etkiler getirir.

•             0-4 yaş arası dönemi yöneticisi AY. Çocuğun tamamen AY’a yani anneye bağlı olduğu dönemdir.

•             4-14 yaş arası dönemi yöneticisi MERKÜR. Eğitim ve sosyalleşme ye başladığı dönem.

•             14-22 arası dönem yöneticisi VENÜS. Hormonların tavan yaptığı ergenlik dönemidir.

•             22-41 arası dönem yöneticisi GÜNEŞ. Bireyin kendini ortaya koymak, hayattaki yerini geliştirmek için en çok uğraştığı dönemdir.

•             41-56 yaş arası dönemi yöneticisi MARS. Riskli ve hayatın en çatışmalı dönemidir. 'Bugüne kadar ben ne yaptım? Hangi noktaya geldim? Bu 40 yılı boşuna mı harcadım? Ortaya ne ürün koydum?' gibi çatışmaların yaşandığı dönemdir.

•             56-68 yaş arası yöneticisi, JÜPİTER. Bilgelik, olgunluk dönemidir. Doğru yönde emek verilerek çabalandıysa karşılığının çok iyi alınacağı, hayatın tadını çıkarma dönemidir.

•             68 yaş sonrası yöneticisi, SATÜRN. Bilgeliğin en gelişmiş olduğu ama bedensel anlamda kısıtlamaların olduğu dönemdir.

TUTULMALAR

Her ay bir Yeniay ve Dolunay yaşarız. Güneş ve Ay, Kuzey Ay Düğümü ya da Güney Ay Düğümü'ne yaklaştıkları vakit ise tutulmalar meydana gelir.

Güneş Tutulması Yeniay’da, Ay Tutulması ise Dolunay’da olur. Yani, tutulmaların gerçekleşmesi için dolunay veya yeniay zamanı, Ay ve Güneş’in Kuzey Ay Düğümü ya da Güney Ay Düğümlerine belirli bir mesafede yaklaşmış olmaları esastır.

Tutulmalar, kaderseldir ve olayların  hayatımıza etkisi çok güçlüdür. Nasıl olduğunu anlamadan olaylar birdenbire hayatımıza düşer ve endişeye sevk edebilir.

Aslında olması gerekeni, yapılması gerekeni hayatımıza getirir. Bir türlü yapılmayanı ama öyle ama böyle yaptırır. Zor da olsa, acı da olsa ondan kurtarır.

Burada önemli olan kabule geçmek, aynı hataları tekrarlamamaktır. Tutulmalar tecrübedir, öğreticidir. Tek başına yapamadın diyerek bizi şöyle bir sarsar, biriktirdiğimiz, bırakamadığımız, bitmesi gitmesi gereken ne varsa onlara müdahale eder.

Kısaca biz istesek de istemesek de, bize büyük değişimler, dönüşümler yaşatır, meydana geldiği o anda o günde değil, etkisini geniş bir zaman dilimine yayarak. Etkileri 15 gün önceden başlar, tutulma süresine göre aylara, yıllara yayılır.

Ay tutulmaları sonlandırır, Güneş Tutulmaları ise yeni başlangıçlar yaptırır. Bitti derken herşey yeniden başlar aslında.