Yavuz Donat üstatla beni Fenerbahçe Kulübü’nün efsane başkanı Ali Şen Bodrum’daki muhteşem çiftliğindeki malikanesinde kapıda karşıladı. Birbirimize sarıldık. Yavuz Donat üstadım da bu buluşmayı fotoğraflıyordu. Ali Şen Başkan, “Bir kahve içmeden” dedi. Ben de Fenerbahçe’nin büyük başkanına, “Manisa yolu uzun, Yavuz Abimle gidiyoruz.” dedim. Ve kendisine Fenerbahçe Kulübü başkanı iken kaleci Rüştü Rençber’in askerlik süresinde Manisaspor Başkanı iken antrenmanlara Mümin Özkasap’ın teknik direktör olduğu sürede çıkması için gönderdiği Fenerbahçe Kulübü antetli muhteşem yazısından bahsettim. Bu sırada Galatasaray Kulübü’nün kalecisi Doğukan’ın da Manisaspor Kulübü’nün çalışma programı çerçevesindeki talebi üzerindeki değerlendirmeleri Fenerbahçe Başkanı Ali Şen ile konuştuk. Ben bir kez daha Ali Şen Başkan’a, “Sizin Manisaspor Kulübü’ne gönderdiğiniz nazik mektup üzerine kaleci Rüştü Rençber’i Manisa Batı Kışla’da askerliği süresince Mümin Özkasap hocamın nezaretinde idmanlara çıkmasına izin verdim. Üzülerek bir Galatasaraylı olarak kaleci Volkan’a izin vermedim.” dedim. Ali Şen Başkan bana, “Bu ziyareti kabul etmiyorum. 1 günlüğüne gel Yavuz Bey ile birlikte Bodrum’a inelim, beraber olalım dedi. Ali Şen Başkan’a veda edip Manisa’nın yolunu tuttuk.

NEDEN GALATASARAYLI VOLKAN’A İZİN VERMEDİM

Manisaspor Başkanı olduğum yıllarda sağ kolum Zühtü Babacan ve Teknik Direktörüm Mümin Özkasap, Tarık Almış Tesisleri’nde yanıma geldiler ve “Başkan, Fenerbahçe kalecisi Rüştü Rençber askere Manisa’ya gelmiş, bizim kulüpte idman yapması için Başkan Ali Şen bir yazı ile ricada bulunuyor.” dediler. Manisaspor başkanlığını koca Manisa’da kimse üstlenmeyince rahmetli Baba Nejat’ın ısrarı ve Belediye Başkanı Adil Aygün’ün ısrarları ile kabul etmiş biri olarak, Zühtü Babacan’a, “Verin Fenerbahçe Kulübü’nün talebini.” dedim. Aldım elime yazıyı bir çırpıda okudum. Yazının altında Fenerbahçe Kulübü’nün efsane başkanı Ali Şen ve imzası bulunuyordu. Nazik, kibar bir üslup ile kaleci Rüştü Rençber’in askerlik süresince Manisaspor Kulübü’nün çalışmalarına katılmasını Manisaspor Kulübü olarak kabul edilirse memnun olacaklarını ifade ediyordu Ali Şen. Hemen Zühtü ve Mümin’e olumlu cevap verin dedim.

FATİH TERİM’İN DE RİCASI VAR

Sevgili hocam Gemlik’te tatil yapan o yıllarda Mümin Özkasap hocam, “Başkanım Fatih Terim aradı. Kaleci Volkan’ın da bizimle idmanlara çıkmasını istedi.” deyince Galatasaraylı bir Manisaspor Başkanı olarak, “Mümin Hocam bakın, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, imzası ile nazik bir talepte bulundu. Kabul ettim. Galatasaray Kulübü de buna benzer bir yazı göndersin. Olur.” dedim. Zühtü Babacan ve sevgili hocam Mümin Özkasap, “İletelim.” dediler. Birkaç gün sonra ne oldu diye sorunca bana Galatasaray Kulübü’nden çekilen faksı getirdiler. Baktım bir Galatasaraylı olarak, Galatasaray Kulübü’nün Manisaspor’a çektiği faksı görünce üzüldüm. Faksta şöyle diyor, “Manisaspor Başkanlığı’na kulübümüzün kalecisi Volkan’ın askerlik süresinde Manisa’da idmanlara kulübünüz nezaretinde çıkması kulübümüz tarafından uygun görülmüştür.” Her ikisine de dedim ki, “Fatih Terim’e selam söyleyin. Ben Manisa kentinin kulüp başkanı olarak bu saygısız faksla kaleci Volkan’ı idmanlara çıkarmam. Doğru dürüst Fenerbahçe Kulübü gibi saygılı yazı göndersinler.” dedim.

Sevgili hocam Mümin Özkasap ise bana, “Başkan Fatih’e ne diyeceğim.” deyince tepem attı. “Bak Mümin Hocam, Fatih Terim ile Galatasaray Kulübü, Manisaspor Kulübü’nü takmayan tavırlar içinde ki yazı düzeltilmediği sürece Volkan, ben başkan olduğum sürede Manisaspor ile idmana çıkamaz.” dedim. Ortalık karıştı. Rahmetli Başkan Adil Aygün aradı. Kendisine durumu izah ettim ve dedim ki “Beni Manisaspor başkanlık görevine siz layık gördünüz. Taktir sizin.” Ardından o gün Tugay Komutanı aradı. Sayın paşama da durumu anlattım. Herkes Volkan’ın idmana çıkmasını istiyor. Anlattıklarım karşısında seslerini çıkarmıyorlardı. Bu sırada kaleci Rüştü Rençber de aradı “Başkanım benim hatırım için Volkan da idmanlara çıksın. Beraber geleceğiz” dedi. Bende Fenerbahçe’nin kalecisi Rüştü’ye “Başımın üstünde yeriniz var. Buyurun gelin sen idmana çıkarsın Volkan’ı kulüpte misafirperverliğimizi gösteririz ama idmanlara çıkamaz” dedim. Rüştü ve Volkan Manisaspor Kulübüne geldi. Fenerbahçe kalecisi Rüştü askerlik sürecince Manisaspor idmanlarına katıldı. Galatasaraylı Volkan’a izin vermedim. Ortalık toz duman oldu. Fatih Terim bir hoca tuttu. Mensucatspor’un sahasında kalecileri Volkan’a idman yaptırdılar. Manisaspor Kulübü başkanlığını böyle yapı sonunda Başkan Cengiz Ergün’e devrettim.