Anadolu’yu karış karış dolaşarak halkın nabzını iyi tutan duayen gazeteci dostumuz Yavuz Donat ile Manisa’da şehir turu yaptık. Vali Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile bir araya geldik. Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler, Kızılay Başkanı Atilla Efendioğlu ve oğlum Gökhan ile Kurşunlu Hanı gezdik. Manisa’nın unutulmaz futbol yıldızlarından şapkacı Fethi Gönül’ün dükkanından Yavuz Donat ve ben fötr şapka aldık. Kuyumcular Çarşısını dolaştık. Yavuz Donat üstat Manisa izlenimlerini sıcağı sıcağına yazacak.

HİLTON OTELİ

Yavuz Donat sayesinde Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı Hilton Oteline ilk kez ayak basmak nasip oldu. Yavuz Donat, ben ve oğlum Gökhan ile birlikte sabah kahvaltısı yaptık ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ile buluştuk. Başkan Yılmaz iş dünyasının durumu ve Manisa’nın tarım ve sanayideki önemini belirten bir brifing verdi. Yavuz Donat üstat ve ben de izledik. Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile Ticaret ve Sanayi Odasında buluştuk. Yağlı pehlivan güreşleri için davetiye getirmişti Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’a. Yavuz Donat üstadı da güreş etkinliklerine davet etti. Çerçi ve Donat bir süre sohbet etti.

ŞEHZADELER BELEDİYESİNİN KENTSEL DÖNÜŞÜM SAHASINI YAVUZ DONAT İLE GEZDİK

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur ile üstat Yavuz Donat belediyenin kentsel dönüşüm projesi ve Fetih Meclisi ile ilgili programında bir araya geldiler. Başkan Çelik fetih meclisindeki çalışmalar hakkında duayen gazeteci Yavuz Donat’a bilgi verdi. Sonra Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve Atilla Efendioğlu ile birlikte birlikte Yavuz Donat Kurşunlu Hanı gezdi. Şehzadeler başkan Yardımcısı Ahmet Songüler Yavuz Donat’a İbrahim Onaylı’nın Manisa Kebabını ikram etti. Sonra birlikte şapkacı Fethi’ye uğradık. Yoktu selam bıraktık. Yavuz Donat ve ben birer fötr şapka aldık. Manisa’nın sahada gece gündüz çalışan deneyimli gazetecisi Ahmet Ünsal ve meclis üyesi Ali Özyiğit ve oğlum Gökhan da bizimle beraberdi. Vişne çürüğü fötr şapkalarımızla Kuyumcular Çarşısını dolaştık. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’i makamında ziyarette bulunduk. Ziyarette Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve Atilla Efendioğlu ile AK Parti Şehzadeler Meclis Üyesi Avukat Ali Özyiğit de bizimle birlikteydi. Ömer Faruk Çelik Başkan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bilgiler verdi Yavuz Donat’a. Sonra Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler’in makamında bir süre kaldık. İlgilerinden dolayı teşekkür ederek Şehzadeler Belediyesinden Yavuz Donat ile birlikte ayrıldık.

VALİ KARADENİZ’S ZİYARET

Yavuz Donat üstat gençlere taş çıkarıyor. Pazartesi günü yoğun bir program yapmış. Öğleden sonra valimiz Yaşar Karadeniz’i birlikte ziyarete gittik. O gün Gaziler Günü nedeniyle Vali Yaşar Karadeniz ‘in de programı yoğundu. Bu arada Yavuz Donat ile görüştü Manisa ile ilgili bilgiler verdi.

BAŞKAN CENGİZ ERGÜN’Ü ZİYARET

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün formda olduğu bir gündü. Manisa FK Bodrum deplasmanından son dakika 1 puanı kapmasını bilmişti. Gece de Fenerbahçe Alanyaspor’u darmadağın etmişti. Bende o gün sarı tişört ve lacivert pantolon giyerek Yavuz Donat üstatla Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e gittim. Başkan Ergün yapılan hizmetleri ile ilgili bilgiler sundu. Ayrıca bu yıl Başkentte şampiyon olan Manisa Büyükşehir Belediyespor’un ismi yazılı formayı Yavuz Donat üstada hediye etti. Başkan Ergün çeşitli konularda Donat ile fikir alışverişinde bulundu. Bana “Çeşmeli oldun ne zaman dönüyorsun” deyince “Ekim’de başkanım Manisa’dayım” dedim. Manisa’yı çok özlemişim akşamüstü Söğütaltı Kahvesinde oldum. Avukat Mustafa Karakaş ve Zülfikar Gürcan ile birlikte oldum. Berber Fevzi, kuyumcu Serdar, aşçı Çeto, Çapala Mehmet ile de bir araya geldik. Tatildeyken üç kez arayıp hal ve hatırımı soran Dergah’ın işletmecisi Ahmet Çiftçi ile akşam birlikte yemek yedim. Tabi Ahmet Çiftçi ile Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı konusunu konuştuk. Ahmet Çiftçiye göre Millet İttifakının adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olacağını ifade etti.

Yavuz Donat ile birlikte Turgutlu, Alaşehir ve Sarıgöl’e gittik. Yarın yazacağım.