Amerikalı Aile Danışmanı John Gray'in kaleme aldığı, kurgusal olmayan gerçeklerden oluşan bir kitap. Kadın ve erkek ilişkilerinin daha kolay ve dürüstçe olmasına yönelik yazılan ve ilişkilerdeki farklı yaklaşımlarla iletişimi geliştirecek ve beklentilerin herkesin istediği gibi olmasını sağlayacak yolları gösteren bir içeriğe sahip. Uygulanabilir mi, bu her iki tarafın da bakışına ve seçimine kalmış.

Kadın ve erkek iki zıt kutup gibi zaten, bir de duygusal olarak biraraya geldiklerinde ortayı bulmak ne kadar kolay olsa da, bu her iki tarafın da tutumuna bağlı. Ama illa ki onları ayrıştıran birşeyler çıkıyor zaman geçtikçe. Zıt kutupların birbirini çektiği gibi ne yardan ne serden geçiliyor. 'Yalnızlık Allah'a mahsustur' deyip bir şekilde çift olma isteği hep oluyor. Ya da 'Ayrılıklar da sevdaya dair' karmaşası yaşanabiliyor. Aynen bendenizin naçizane yazdığım bu şiirde olduğu gibi.

KADIN DENİZ, ADAM DAĞ

Deniz istiyordu kadın,

Dağ istiyordu erkek.

Deniz mavi, dalga sesi, dinlendiren.

Dağ sert, yüksek, çıktıkça yoran.

Kadına denizin derinlikleri güzelken,

Erkeğe dağın zirvesi.

İmkansızı oldurdular,

Etekleri denize uzanan bir dağın yamacında buluştular.

Aslında 'Çok da zor değilmiş' dediler

'Olmayanı oldurmak'.

Kadın, 'Denizin maviliğinden gökyüzünün maviliğine kaldırdım gözlerimi'

Erkek, 'Derinliklerden bana bakan bir çift göze indirdim başımı'

Kadın ve erkek. İstediler.

Zirveyle derinlik bir oldu.

Dağ ve deniz buluştu.

Kadın, adam yanındayken denizmiş, dağmış, derinlikmiş, zirveymiş, nerede olsa olurmuş da,

Adam bu işte.

Kadına, derinliğinde bulduğu sıcaklığı zirvenin soğuğuna değişmeyeceğini söylerken, zirveyi tercih etti bir gün ansızın adam.

Habersiz, umarsız, sessiz sedasız. 'Dağın zirvesini özledim' deseydi adam,

'Çıkarım' derdi kadın sorgusuz, sualsiz.

Ama adam demedi.

Kadın duymadı, bilemedi.

Bir tek bildiği,

Etekleri denize uzanan bir dağın yamacındaki kadın olarak,

Gözü zirvedeki adama yetmediğiydi.

DÜNKÜ TAROTA SOR KARTLARININ YORUMU

1-Sorduğunuz sorunun net cevabını alabilmek için bir süre daha beklemeniz gerekiyor. Daha şartlar tam olarak oluşmamış, zamanı var. Bugüne kadar görmediğiniz, fark etmediğiniz durumlar olabilir. Aceleyle hareket etmemeye, sabırsızca davranışlar sergilememeye dikkat etmekte fayda var. Şu an beklemede kalma zamanı.

2-Bugüne kadar çok emek vermenin ama karşılığını görememenin verdiği bir bıkkınlık hali, vazgeçmenin eşiğine gelme durumları olabilir. Her ne kadar istekli olsanız da, 'Emek verdim ama hala beklediğim gibi olmadı' düşüncesiyle cesareti kendinizde bulduğunuzda vazgeçen, bırakıp giden siz olabilirsiniz. 

3-Sorunuzla ilgili belirsizlik içeren, sizi kara kara düşündüren durumlar olabilir. Beklemeli ve ani hareketlerde bulunmamalısınız. İlahi koruma sizden yana, beklediğiniz konuda bir yardım, bir destek göreceksiniz. Geçmişte yaşananlar şu andaki durumu etkiliyor olsa da, hislerinize, sezgilerinize güvenerek, buna göre hareket ederek yol alın.

4-Konuyla ilgili beklentiniz kalmamış gibi bir durum mevcut olabilir. Yaşananların etkisiyle bir tatminsizlik hali hakim. Lakayt davranarak, aman herşey olduğuna varır düşüncesiyle hareket etmek riskli. Önünüze yeni bir fırsat çıkabilir. Üzerinizdeki vazgeçmişliği, bıkkınlığı atıp, çıkan fırsatı değerendirmelisiniz. Aksi halde fırsatı elden kaçırabilirsiniz.