Bu başlığı görenler çoktan yazıma ulaştı bile, biliyorum. 'Nasıl başlayayım, nasıl yazayım?' diye çok düşündüğüm yazılardan biri oldu. Gündemimiz, çıplaklık, sahne şovu yapanların kostümleri, sütyensiz elbise giyilmesi, sıcaklıkların artmasıyla günlük hayatta da kıyafetlerin kumaş miktarlarının epeyce bir küçülmesi. Denizi olsun olmasın her yer sahil beldesine dönmüş durumda, neredeyse plaj kıyafetleriyle dolaşır olduk.

Minisini, taytını, crop üstünü, dar kesimini, açığını,  vücuduna güvenen de giyiyor çıkıyor, özgüveni tavan olan da. Erkekler bile alıştı artık bakıyor, geçiyor. Biz kadınlar daha bir fazla bakıyoruz onlardan. Konu açıklık kapalılık olayı değil, her şeyin değerinin yerle bir olduğu günümüzde insanın kendi özdeğerini de önemsememesi, güzel olan bir şeyin çok fazla ortaya serilerek, bakılacak görülecek güzel bir şeyin dekolte olayını da geçerek et yığını olarak sergilenmesi.

Bu yazdıklarımdan sakın ola yanlış anlamlar çıkarmayın. Herkes kapatsın, uzun etekleri çeksin demiyorum. Bahsettiğim konu göze hoş gelmek, kaliteli dekolteyle arz-ı endam etmek. Bana göre, üstünü de altını da açmış salına salına yürüyen birinin yanında normal etek boyunda derin yırtmacıyla yürüyen bir kadın göze daha hoş görünür, zerafetiyle dikkat çeker. Ya da üstü kısa dar altında bol paça pantolonu olan çıt pıtı bir kadın daha bir zarif görünür. Aynen askılı atletle rahat kesim tulum giyen bir kadın gibi.

Aynı durum sahne şovu yapan ünlülerde de geçerli. Bol paça giyip çiçek motifiyle göğüs uçlarını kapatmak, tülden elbise giyip içini olanca sergilemek, vücudunu tamamen ortaya çıkarmak değildir hem göze hem kulağa hitap etmek. Ne sanatçılar var öyle hoş dekoltelerle sahne şovu yapıyorlar, hayran bırakıyorlar. Ne şarkıcılar var öyle boş dekoltelerle nerelerine baktıracaklarını şaşırtıyorlar. E sanatçıyla şovgirl ayrımı da doğal olarak burada ortaya çıkıyor. Aykırı olarak daha çok reklam yapmaya, daha çok adından söz ettirip sahnelerini çoğaltmayı amaçlıyorlar, başarıyorlar da. Onların da tercihi bu oluyor maalesef.

Bazı şeyler birbiriyle uyumlu olarak sergilendiği takdirde güzeldir. Beyaz pantolonda siyah külot olmaz, ince kumaş elbise ya da etek astarsız giyilmez. Hem ultra mini giyip hem de külotlu çorabın ağ dikişi gösterilmez.

Çıplak doğduk, çıplak olarak gömüleceğiz. Baktığımızda, Adem ile Havva incir yaprağı bulmuş örtünmüş. Zaman ilerledikçe vücudun tamamı eller ve gözler dışında kıyafete bürünmüş. Sonrasında aşama aşama vücutta örtülen yerler açılmaya başlamış ve günümüze gelinmiş. Kadınların bu konuda daha cesur ve iddialı davrandığı bir gerçek. Evet cesur olalım, iddialı olalım ama hem feminen hem elegant hem de vamp giyim tarzını mükemmel bir şekilde sentezleyerek kadınlığımız ve asaletimizle arz-ı endam edelim.