Hayaller…  Yaşadığımız realitenin ötesinde hayatımızı biçimlendiren ve bize motivasyon kaynağı olan duygulardır. Ancak hayaller ile gerçek arasındaki o ince çizgi bizleri hayal kırıklığına uğratıp depresifliğe sürükleyebilir.

Bizlere yol gösteren hayallerimiz, bizlere ilham olarak kendimizi geliştirmemize ve amaçlarımıza doğru ilerlememize yardımcı olur.  Ama bir şey vardır ki, bazen hayallerimizin gerçekleşmeme ihtimali vardır. Bu yüzden hayal kırıklığı yaşamak kaçınılmaz hale gelir. Yukarıda bahsettiğim gibi bizi üzüp depresif bir hale sokabilir…

Hayal ve gerçek arasındaki o ince çizginin neden olduğu hayal kırıklığından kaçınmak için bir yol var aslında… Gerçekçi hedefler belirlersek, o hayal kırıklığından biraz da olsa kaçılabilir diye düşünüyorum. Ayrıca hayallerimizi gerçekleştirebilmek için kendimize inanmak ve çaba harcamak da gerekir. Bu şekilde bize uzak gibi gözüken hayallerimizi bile gerçekleştirebiliriz belki de.

Eğer hayallerimize ulaşma noktasında zorluklar çekersek, vazgeçmek yerine alternatif yollar oluşturmak bizim hayallerimize ulaşmamıza yardımcı olabilir. Hayal kurarken, insanların başarı hikâyelerinden yola çıkarak onlardan ilham alabilir, bu şekilde hayallerimizi gerçekleştirmeye daha fazla motive olabiliriz.

Sonuç olarak hayallerimiz yaşantımızda çok önemli bir yere sahiptir ve bize ilham verir. Ancak hayal ve gerçek arasında o uçurumun bazen bizi hayal kırıklığına uğrattığı da ne yazık ki acı bir gerçektir. Bu nedenle hayallerimize ulaşabilmek için, gerçekçi ve ulaşabileceğimiz hedefler belirlemeli, azim göstermeli ve yeni yollar aramamız gerekmektedir.

En önemlisi de, hayallerimizden vazgeçmemeli, pes etmemeli ve her zaman kendimize inanmalıyız.