Bildiğiniz gibi, 1. Lig'e çıkma yolunda play-off karşılaşmaları oynayan Manisa Büyükşehir Belediyespor futbol takımı ikinci turda elendi. Gönül isterdi ki, 1 Lig'e çıksın ve ilimizi temsil etsin. Ama olmadı. Buna üzülenler olduğu kadar sevinenler de oldu. Çok uzun yazmayacağım. Birkaç noktaya değinip, birkaç kişiye göndermede bulunacağım.

Manisa ilginç bir yer. Başkalarının üzüntüsüyle mutlu olan,  başkalarının başarısını hazmedemeyen, 'ben varsam iyi olsun ben yoksam her şey kötü gitsin' diyen insanlarla dolu. Büyükşehir Belediyespor'un futbolda üst lige yükselememesi zaten saldırmak isteyen insanlara fırsat oldu.  Dikkat ederseniz, eleştirmek demedim. Saldırmak isteyen dedim. Eleştiri her zaman olsun, yapılsın. İster kulüp başkanı, ister büyükşehir belediye başkanı, yöneticiler herkes bir şekilde eleştirilsin eyvallah.

Amaaaaa.

Eğer sen sadece kıskançlıkla saldırıyorsan,

Eğer düne kadar olan menfaatin, çıkarın bitti diye saldırıyorsan,

Eğer nemalanamadığın için saldırıyorsan,

Eğer başkalarının yerinde gözün olduğu için saldırıyorsan,

Eğer sana birileri tarafından verilen etiket geri alındığı için ve bunu kaldırmadığın için saldırıyorsan

Orada duracaksın.

Sosyal medyadan ağır hakaretlerde bulunup, insanlara belden aşağı vurmak onu küçültmez. O laf dönüp dolaşıp sana geri döner.

Biraz dik duruş gösterin. Seviyenizi düşürmeden yapın eleştirinizi. Her şeyi bırakın bir kenara, verilen bir emek var, ona saygı duyun. Saygınlık nedir bilmiyorsanız, buna da yapacak bir şey yok. Sonradan öğrenilecek, eğitimle olacak bir şey değil. Yolu insan olmaktan geçer çünkü.