Yunusemre Belediyesi’nde hizmet alımlı personel statüsünde çalışan işçilerin Temmuz ayı maaşları eksik yatırıldı. Ağustos ayı ödeme dönemi gelmesine rağmen henüz temmuz ayına ait 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yapılan mesai ücreti, ekstra mesailer ve temmuz ayında yapılması beklenen zamdan kaynaklanan maaş farklarının henüz ödenmediği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, ödemelerde yaşanan gecikmenin belediyenin içinde bulunduğu finansal durumdan kaynaklandığı belirtildi.

YUNUSEMRE Belediyesi’nde çalışan personelin maaşlarını eksik ve zamanında alamaması sorunu devam ediyor. Belediye yönetiminin, içinde bulundukları kötü finansal durumdan dolayı zaman zaman personeli ücretsiz izne çıkardığı bilinirken, bu kez bir kez daha çalışanlarına maaş yatıramadı.

Temmuz ayı maaşını eksik alan ve zamanında ödeme alamayan personelin, tüm alacakları hesaplandığında maaşlarının yarıya yakınının içeride olduğu bilinirken, temmuz ayı ödemesini yapamayan Yunusemre Belediyesi yönetimi her geçen gün ekonomik olarak belediyeyi zarara sokuyor. Ağustos ayı maaş ödemesi zamanı gelmesine rağmen, temmuz ayı maaşlarının içeride olması sıkıntının büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Eylül ayında temmuz ayı ödemesi için koşulları zorlayan yönetim, 2 aylık gecikmeyle çalışanlarını da ekonomik açıdan dar boğaza sokmaya devam ediyor.

İŞÇİLERİN MESAİ VE MAAŞ FARKLARI ÖDENMEDİ

Yunusemre Belediyesi’nde hizmet alımlı personel statüsünde çalışan personele temmuz ayında ödeme yapılamayan kalemler ise şu şekilde: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde yaptıkları mesainin ücreti, diğer ekstra mesai ödemeleri ve temmuz ayında yapılması beklenen temmuz ayı zammından doğan maaş farkları.

Çalışanların beklemeye alınan bu alacakları gündeme gelirken, ödeme sürecinin neden geciktiği de merak konusu oldu. Edinilen bilgiye göre, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Kuyumcu ve Haydar İzci, şantiyede görev yapan personeli ziyaret ederek konuya ilişkin bilgilendirmede bulundu ve yaşanan ödeme süreci hakkında bilgi verdi. Ancak, ödemeler için henüz bir çözüm bulunamadı.

Çalışanlarla gerçekleştirilen görüşmede, eksik kalan ücretlerin yanı sıra belediyenin mevcut finansal durumu ve bu durumun çözümüne yönelik yürütülen çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulunuldu.

“ÖNCELİK İŞÇİLERİN ALACAKLARINDA!”

Yapılan bilgilendirmede, mevcut mali süreç nedeniyle diğer ödemelerin durdurulduğunu ve önceliğin çalışanların bekleyen alacaklarına verileceği bildirildi. Bu kapsamda, işçilerin ödenmemiş ücret ve hak edişlerinin öncelikli olarak karşılanacağı, belediyenin diğer ödemelerinin daha sonra yapılacağı ifade edildi.

SENDİKA KİMİN HAKKINI KORUYOR?

Yunusemre Belediyesi’nde hizmet alımlı personel statüsünde çalışan işçilerin Hizmet-İş Sendikası’na bağlı olduğu bilinirken, sendikanın işçilerin haklarını alması konusunda yetersiz kaldığı biliniyor. Konuyla ilgili sendika tarafından herhangi bir bilgilendirme yapılmaması ve sendikanın konuyu gündeme taşımaması bu iddiaları güçlendiriyor.

GÖZLER ÖDEME SÜRECİNDE

Yunusemre Belediyesi’nde çalışanların bekleyen alacaklarının ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. Belediyenin finansal sıkıntının aşılması amacıyla yürüttüğü çalışmaların yanı sıra, işçilerin 15 Temmuz mesai ücreti, diğer ekstra mesai ücretleri ve temmuz ayındaki zamdan kaynaklanan maaş farklarının kısa zamanda ödenmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi