Manisa Gazeteciler Cemiyeti olarak, yeni seçilen belediye başkanlarına yaptığımız kutlama ziyaretlerimizin sonuncusunu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'e gerçekleştirdik.

Seçim süreci ve sonrasında gerek yazdığım yazılarda, gerekse yaptığım bazı özel paylaşımlarda birtakım eleştiriler yapmıştım Başkan Zeyrek'le ilgili. Genç, dinamik ve hırslı olmasının verdiği coşkuyla, o seçim sürecinin atmosferi ya da üç dönem belediye başkanlığı yapan Cengiz Ergün'e karşı kazandığı zaferin ve partisinin estirdiği rüzgârın etkisiyle belki zamansız belki çok da düşünülmeden yaptığı açıklamaları ve görevlendirdiği kişileri titizlikle seçmesi yönündeydi ifade ettiklerim.

En yakınımdaki kişiler de dahil, 'Çok eleştiriyorsun, biraz yavaş git, önceki başkanı da bu kadar eleştirdin mi?' dediler. Eleştirilmesi gereken yerde eleştirdim, evet. Ama o da 10 yıllık bir süreç sonrasında olmuştur. Benim şimdiki tepkim, önceki başkanla ilgili şikayet edilen, eleştirilen konuların yeni dönemin  daha ilk günlerinde yapılması. Kişilere değil tepkim yapılanlara. Kendimi açıklamak zorunda değilim ama bunları yazma gereği duydum. Şimdi gelelim ziyaretlerle ilgili izlenimlerime.

Başkan Ferdi Zeyrek, o samimi gülümsemesiyle karşıladı bizleri. İlk günkü heyecanından bir şey kaybetmemiş. Hani böyle yerinde duramayan, hemen bir anda bir şeyler gerçekleştirmek isteyen bir sabırsızlık var üzerinde. Biz sormadan birçok konuya değindi, Manisa'nın önemli sorunlarıyla ilgili düşüncelerini, projelerini bir çırpıda anlattı. İmar konusundaki eksiklikleri, dava sürecindeki durumu anlatırken, bunu Manisalılar'ın faydasına süreci daha da uzatmadan, sıfırdan başlamak yerine birtakım dokunuşlarla yapmak istediğinin üstünü çizdi. Manisa'nın turizmde söz sahibi olması adına yapılacak çalışmalardan bahsetti. Turizm konusunda ceo tabir ettiği İzmirli bir isimden danışmanlık alacaklarını söyledi. Mesir Festivali'ne de davet edilen sosyal medyada kitleleri etkileyen kişilerle işbirliğinden de söz etti. Başkan Zeyrek o kadar akıcı ve seri konuşuyordu ki, ziyaret esnasında lafını kesip, "Başkanım güzel bir düşünce ama, davet ettikleriniz arasında takipçi satın alarak takipçi sayısını şişiren kişiler de var. Bir takipçi sayısına, bir de izlenme ve beğenilere bakın anlarsınız' diyemedim. Buradan demiş olayım. Tarım konusunda da yine İzmirli bir danışmanla işbirliği yapacaklarını belirtti. Çok güzel projeleri var. Bu arada, 'Manisa'da böyle bir isim yok mu?' diye düşündüm.

Burada bir parantez açıyorum. İletişim danışmanı olarak da İzmirli bir isim göreve başlamış. Onu da nasıl öğrendim. Ziyarette bir toplu fotoğraf çekildik, fakat işin doğasına aykırı olarak, bu fotoğraf Büyükşehir Basını tarafından medyaya servis edilmedi. Basına geçilecek her haberin onayını veren İzmirli bu kişi 'Toplu fotoğraf gönderilmesin' demiş. Halbuki o fotoğrafta zaten olması gereken kişiler vardı. Kendisi sanırım Manisa'ya yabancı, kimin kim olduğunu bilmiyor ya da düşüncede farklı bir hesabı var. Bu kadar titizlikle iş yapan biriyse eğer, Başkan Zeyrek'in her fotoğraf çektirdiği kişilerin de haberine dikkat edeceksin. Yoksa işte böyle, düzeltmek için haberi toplu fotoğrafla birlikte ikinci kez servis edersin. İşte benim karşı olduğum, eleştirdiğim konular, kişiler bunlar.

Dedim ya Başkan Ferdi Zeyrek'in aklında, planlarında o kadar çok proje var ki, yapmak istediklerine bir 5 yıl yetmez gibi. Bunları gerçekleştirmek için gerekli olan kadrosunu henüz oluşturamamış olsa da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de atamalardaki etkisi ve CHP'nin uygulanmasını isteyerek tüm belediyelere gönderdiği kararlardan biri 'liyakatlı da olsa eş dost akrabayı görevlendirmeyin' uyarısını da dikkate alarak, yakın bir zamanda işin en önemli olan bu kısmı da tamamlanır umarım. Görev verdiğiniz isimlerin ilerleyen zamanda size faydası mı olur zararı mı, bunu çok iyi tartmak lazım. Güzel bir ekiple yapılamayacak, gerçekleştirilemeyecek hiçbir proje yoktur. Bu da oldu mu, Başkan Zeyrek Büyükşehir Belediye Başkanı ceketini giyerek, çalışmalarına hız kazandırır.

Hep diyorum, şimdi de yineliyorum. Bu 5 yıl sizlere bir avans olarak verildi. Bu kadar yıl muhalefetken birden iktidar oldunuz. Her ne kadar 'Alınan bu sonuç genel seçim değil yerel seçim sonuçları" dense de, yerelde Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Başkan Ferdi Zeyrek'de dahil seçilen isimlerin iktidarı söz konusu şu an. Eğer ki, güzel çalışmalar yapılır, fırsat iyi değerlendirilir ve süreç doğru yönetilirse, ikinci 5 yıllık dönemi kazanmanın yanısıra,

 "Yerelde olan genelde de oldu" diyebileceğimiz bir günü yaşayabiliriz. 5 yıl çok uzun zaman değil, göz açıp kapayıncaya kadar geçer.

Başkan Zeyrek'in, "Benim de hatam olsa yazın" dediği gibi, yeri gelecek eleştireceğiz tabii ki ama, hataların olmaması da temennim. Hep dediğim gibi, her şey Manisa'nın, Manisalılar'ın, gençlerinin, çocuklarının en büyük faydasına olsun. Manisa'da çok büyük bir zafer elde ederek seçilen Başkan Ferdi Zeyrek çalışmalarınızda kolaylıklar, başarılar diliyorum. Allah sizi de, sizi seçen seçmeni de utandırmasın.