Geçtiğimiz salı günü Olay Gazetesi ve Kulis Haber Sitesi'nde okudum. Ertuğrul Aytaç, 'Seçimler 7 Mayıs'ta olabilir' demiş. Eğer Ertuğrul Abim diyorsa vardır bir bildiği. Onun sözünün üstüne söz söylemek bana düşmez tabii ki ama, seçimler 14 Mayıs'ta da olabilir diyorum ben. Hatta bunu, 26 Temmuz'dan itibaren birkaç kişiye de dile getirmiştim.

Şimdi Ertuğrul Abim o nereden çıktı diyecek. Denk gelemediğimiz için onunla bu muhabbeti yapmadık ama, gazetede Esra'yla, Neslihan'la birazcık konuştum. Nereden çıktığına gelecek olursak, tabii ki astrolojiden. Eğitmenim İrem Çiçek'in 14 Mayıs haritasını paylaştığı ve seçim tarihi olabilecek gün olarak birazcık yorumunu yaptığımız 26 Temmuz gününden. O gün, 14 Mayıs haritasına baktığımızda, gezegenler şunlar bunlar deyip teorik bilgiler vermeyeceğim ama, iktidar, muhalefet, halk ve mültecileri temsil eden göstergeler arasında sert etkiler mevcut. Gizli saklı durumlar, bir anda vatandaşlığa geçirilen kişiler, bunların oy kullanması, biraz karmaşa yaşanması ihtimalini ortaya koyuyor. O gün gökyüzü biraz karışık diyebilirim.

Yazıyı ve haberi okuduktan sonra Ertuğrul Abimi aradım, 'Seçim tarihi 14 Mayıs olabilir mi?' diye sordum. Daha önce aslında düşünülen tarih olarak bu tarihi yazmış o, ama sonrasında 1950 yılında aynı gün yapılan seçim nedeniyle tarih değişikliğine gidilmiş. Ben 14 Mayıs'ı dile getirdiği o yazısını okumamışım. Ertuğrul Aytaç, "Durum buydu, bu oldu" diyerek anlattıktan sonra, ben de 'Böyle olabilir. Sen siyaset dünyasına çok yakınsın bilgilerin istihbaratın kuvvetlidir; benimkiler de gökyüzünün söyledikleri ve tahminlerimiz" dedim. O güne kadar neler olur, neler yaşanır göreceğiz. Umarım kargaşalı, olaylı bir seçimi değil, ülkemiz için hayırlı ve geleceği adına umut verici bir seçimi yaşarız.

Ama öyle ama böyle, çok çok önemli bir seçim yaşanacağı da bir gerçek. Hiçbir partiyle ilgim yok, hatta seçim olsa kime oy veririm bilmiyorum. Gündeme gelen isimler belli, ülkenin gidişatı belli, seçimin ertesi sabahına da sihirli değnek dokunmuşçasına güllük gülistanlık içerisinde uyanmayacağımız da bir gerçek. Bir taraf, "Biz iktidar olacağız. Ülkeyi bu kötü durumundan kurtaracağız" derken, diğer taraf "Biz yine kazanacağız, yine iktidar olacağız, icraatlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" diyor. Halk ise, -kemikleşmiş, ısrarcı, bildiğinden şaşmayan ve partililer harici olanlar-, "Artık bıçak kemiğe dayandı. Bir değişim olsun da geleceğe ümitle bakalım" düşüncesinde.

Gün yaklaştıkça seçim pazarlıkları, vaatleri hepsi bir şekilde yapılacak kazanmak için. Şahsi menfaatler uğruna değil de gerçekten ülke menfaatleri düşünülerek bir şeyler olur inşallah. İsimler tam olarak telaffuz edilmese de, adaylar net olarak açıklanmasa da, konuşulan isimler belli. - Ha bu arada belki sürpriz bir isim çıkabilir, o da bir kadın lider olabilir, kim bilir. Çünkü artık kadınların güneşinin parlayacağı bir zamana girmek üzereyiz.- Siyaset üslubunun en çirkin olduğu bir dönemdeyiz. Her gün çeşitli söylemler yapılıyor. Biri de çıkıp demiyor ki, "Ya ülke elden gidiyor. Biz ne yapıyoruz diye hiç düşünmüyor"

Yazılacak çok şey var şu anda siyaset arenasında olan herkes için. Ama işte bir yere kadar yazılabiliyor.

Yakın bir zamanda seçim ne zaman olacak, kimler aday olacak elbette açıklanacak. Şimdi ben desem ki, zaman öyle bir zaman ki, gökyüzü hanidir mesajlarını veriyor almak isteyene. Uzun bir zamandır sınavdan geçiriyor.  2023 yılında kim iyi kim kötü, kim haklı kim haksız, kim kazanan kim kaybeden ortaya çıkacak.

Gökyüzünün yanında tarot kartları da mesajını veriyor 2023 yılı için. Bilinç kazanan, hedefe yönelen, zorlukların ve çelişkilerin üstesinden gelmek için hazır olanların harekete geçtiği, önceden güvenilen ama artık beklentiyi karşılayamayanların değişmesi ve yeni bir düzenin kurulması için köklü bir değişiklik yapmaya geliyor 2023. Gelen de giden de hayrımıza olsun inşallah.