Havalar nihayet soğudu. Geçen hafta Kuşadası’nda denize girenleri gördükten sonra bu nasıl Aralık diyordum. Ama kış soğuk yüzünü gösterdi. Gerçi bendeniz soğuk havayı sevmem. Sıcak havanın zararını görmedim daha. Ama mevsimlerin bu değişkenliği insana ne giyeceğini şaşırtıyor. Aralık ayı sonları gelince herkeste başladı yeni yıl telaşı. Ben yılbaşını değerli eşim Nermin Hanım ile evde geçiririm. Bu 50 yıldır böyledir. Ama bu sene yılbaşı kutlamalarına erken başladı. Değerli ağabeyim, sevgili büyüğüm İsmail Akçura’nın kıymetli oğlu Anemon Hotels İcra Kurulu Başkanı Oğuz Akçura’nın Manisa Anemon Otel’de verdiği yeni yıl davetine katıldım. Oğlum Gökhan, Ahmet Ünsal, Cüneyt Hasçelik ile bu davete gittim. İsmail Akçura ve Salim Yavaş ile dostluğum çok eskiye dayanır. Kendileri bu ülke için katma değer üreten saygın iş insanlarıdır. Kazandığı parayı yine ülkesinde değerlendiren vatan sevdalısı insanlardır. İsmail Akçura’nın oğlu Oğuz Akçura’da çok uzun süredir bayrağı babasından devir aldı. İşlerin başında Anemon otellerini her geçen gün büyütüyor. Anemon Turizm 1970 yılında İsmail Akçura tarafından kurulmuş olup, 1990 yılından bu yana turizm ve otelcilik sektöründe işletmeci ve yatırımcı kimliğini bir arada bulundurarak büyüyen tek yerli markadır. Anemon Otelleri halen Türkiye’nin yerli sermayeli en yaygın otel zincirine sahiptir. Ana iş odağı şehir otelciliği olan Anemon Otellerin hizmet anlayışı ‘’seyahat eden iş adamlarına konforlu konaklama deneyimi ve bulunduğu bölgede kongre, toplantı ve davetler için kaliteli hizmeti sunmaktır.” Yeni açılacak oteller ile 25 otel ağına sahip bir kurum Anemon. Davette Anemon otellerinin müdürlerini gördüm. Hasret giderdim. İcar Kurulu Üyesi ve Oteller Genel Koordinatörü Uğur Şahbaz ile uzun bir süre sohbet ettim. Manisa Anemon Müdürü Suat kardeşim davetliler ile tek tek ilgilendiğini gördüm. Oğuz Akçura ile sohbet ederken İzmir Ege Sağlık Oteli Müdürü Esin yanımıza geldi. İş güç konuştuk. Basın mensupları da davete ilgi gösterenler arasındaydı. İş İnsanı Hakkı Bayraktar’ı da gördüm. Uzun süredir görüşemiyorduk. İş dünyasında neler oluyor bitiyor sohbet ettik. Kıymetli kardeşim Halk otobüslerinin yeni başkanı Fevzi Açıkel’ın oğlu Berke’yi gördüm. Oğlum Gökhan ile birlikte güzel müziğin eşliğinde ikramların tadını çıkartıyorlardı. Şimdiden Berke’yi düğün telaşı sarmış. 10 Haziran’da dünya evine girecek Berke. Şimdiden mutluluklar diliyorum.

Sevgili dostum Cihad Taysi de Nuray Çevirmeci ile etkinliğe katılanlar arasındaydı. ‘Cihad’a arayı çok uzattın haberin olsun’ dedim.  Ve Yusuf Çınar. Bizim mesleğin duayenlerinden. O da davete katılanlar arasındaydı. Geçmiş yıllardaki maceralardan bahsettik. Basın dünyasının eskiden ne kadar samimi ve güzel olduğunu anımsadık.

Anlayacağınız güzel bir geceydi. Anemon Manisa’nın çalışanları Mustafa ve Serdar sağ olsunlar Ertuğrul abilerinin bir dediği iki etmediler. Yeni yıl coşkusunu erkenden Anemon otelin daveti ile yaşadık. Şimdiden herkesin keyfini süreceği, güzel bir yıl diliyorum. 2023 herkes için mutluluk ve sağlık getirsin. Sağlık olsun da gerisi hikaye… 

ASGARİ ÜCRET ZAMMINI BİLDİM

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2023 asgari ücreti rakamını önceden bilenlerdenim. Yazılarımda asgari ücretin 8500 lira olacağını yazdım. Dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretin 8500 lira olduğunu açıkladı. İstihbaratı verenlere teşekkürler ederim.