Aylardır adaylar koşturdu, projeler anlatıldı, mitingler yapıldı, seçmene ulaşıldı… Şimdi adayların sözü bitti, seçmenin konuşma zamanı geldi.

Hangi aday ne kadar inandırıcı olmuş, hangi adayın sözleri halkta karşılık bulmamış, hangi adayın vaatleri gerçekçi görülmemiş bunların hepsini yarın bize sandık söyleyecek.

Resmi olarak 1 Ocak’ta başlayan, ancak aday adaylarının aylar öncesinden sahada olduğu 31 Mart Yerel seçimleri için büyük gün geldi.

Seçmenler yarın sandığa gidecek, mahalle muhtarı, belediye meclis üyesi, ilçe belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanını belirleyecek.

Bu dönem, ülkemiz açısından seçim dönemi oldu. Önce 14 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri, seçim ikinci tura kalınca 28 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçimleri, derken, henüz 1 yıl dolmadan 3’üncü kez sandığa gidiyoruz.

Her şeyden önce seçim sorunsuz, kavgasız gürültüsüz geçsin. Temennim bu yönde. Çünkü seçim öncesi çok da kavgasız geçmedi… En azından haberlere yansıyan detaylarda bunu rahatlıkla görebildik.

Dediğim gibi, adaylar diyeceklerini dedi, söz sırası vatandaşa geldi.

Bu saatten sonra sandıktan çıkan her sonuca saygı göstermek gerekiyor.

Şimdiden kazananlara hayırlı olsun, kaybedenler de neyi eksik yaptığı oturup bir güzel düşünsün.

Selametle…