Sevgili okuyucular, geçen günlerde yaşadığım bir olay üzerinden bugün sizinle sokak köpekleri meselesini konuşmak istiyorum. Geçen günlerde iş yerime giderken sokak köpekleri tarafından kovalandım. Biliyorsunuz, yaşadığımız kentte bazı bölgelerde ve parklarda sokak köpeklerinden geçilmiyor. Belediyelerin barınaklarında binlerce köpek bakılırken, yine bir sürü sokak köpeği de sokaklarda adeta kaderine terk edilmiş durumda.

Sokak köpeği meselesi de günümüzün çözülmeyi bekleyen en önemli sorunlarından biri. Sürüler halinde gezen köpekler, gece-gündüz yapmadan ne yazık ki insanlara saldırıyor. Her gün köpek saldırısına uğrayan insanların haberlerini okur hale geldik.

Esas mesele şu aslında; başı boş, sahipsiz köpekler olmasın istiyoruz. Tabii ki olmasın. Ama sokak köpeği sorunun çözülmesi için iki önemli şeyin halledilmesi şart:

-Birincisi, yeterli miktarda barınak yok…

- İkincisi, barınaklardaki koşullar ne yazık ki düzgün değil

-Üçüncüsü, toplumun bilinçlendirilmesi

Bunlar hallolursa eğer ülkemizde başıboş köpek sorunu kalmayacağını düşünüyorum.

Ama yukarıda bahsettiğim iki önemli şey hallolmadan sokaklardan köpek toplamak… Can dostlarımız için muamma olur ne yazık ki.

Bu yüzden, sokak köpeği sorunu daha fazla insanın canını yakmadan yetkili kişilerin tüm güçlerini seferber ederek hızlı, etkili ve hem insan hem de hayvan yaşamını temel alan önlemler alması gerek.