Bizimki gibi zihinsel olarak gelişmeye sıcak bakmayan, bakamayan toplumlar için başlıktaki cümle bir zehir niteliği taşıyor.

Öyle ki bu kısacık anlamsız cümle birilerine can alma, yaralama hakkı verir.

Can almak için nitelikli olduğunu düşünmek...

Bu nasıl bir sürecin sonucu sizce?

Çok canlar yakacak denilen erkek çocuğu, can yakmayacak da ne yapacak?

Erkektir benim oğlum yapar denilen çocuk büyüdüğünde, sırf kendisini istemediği için bir kadını kolayca ve kendini haklı görerek öldürmez mi?

Öldürür.

Boşanma aşamasındaki eski eşini bıçaklar, namusumu temizledim der.

Bazı toplumlarda çürümeye yüz tutan bazı fikirlerin, düşünce yapılarının bizde hala diri olmasının en büyük nedenlerinden biri maalesef bunun siyasal bir amaca hizmet eder halde olmasıdır.

Tarikatların güç mücadeleleri, siyasi partilerin birbirlerini aşma çabaları, toplumu değiştirmek yerine toplumun ayıplarını kendilerine kılıç ve kalkan yapan kanaat önderleri, yanlışları en büyük gurur kaynağı olarak gören dalkavuklar, kadın cinayetlerinde ilk önce kadında suç arayan kadınlar, çocuklarını kadınlar üzerinde hak sahibiymiş gibi yetiştiren aileler ve sayılamayan birçoğu...

Hepiniz suçlusunuz. Hepimiz suçluyuz.

Bunu değiştiremediğimiz için, kafamızı çevirdiğimiz için, sustuğumuz için, ölen kadına acıdığımız için hepimiz suçluyuz.

Acınası olan, ‘sadece kadın olduğu için’ öldürülen kadın değil, bunu değiştiremeyen bizleriz.

Kimilerine göre kadın cinayeti diye bir şey bile yok bu memlekette.

Cinayetin cinsiyeti mi olur? Olur. Bizde her şeyin cinsiyeti vardır.

Ancak toplum da değişmeye başladı. Aslında yeni gelen nesiller değişmeye, büyüklerinin fikirlerinin ne kadar eski, sığ ve çağ dışı olduğunu görmeye ve de ailelerini değiştirmeye başladı. Artık aileler, çocuklarını değil çocuklar, ailelerini değiştirir oldu.