Seçime kısa bir süre kaldı...

Ülke genelinde olduğu gibi Manisa’da siyasetin nabzı hızlanmaya başladı.

Her gün, belki siyaset sahnesinde uzun yıllar kalmış olsalar da seçim dönemine kadar sessizliklerini koruyan yeni isimlerin yeniden sahneye çıktıklarını görüyoruz.

Adaylar, belki gönül verdikleri belki seçileceklerine inandıkları partilere başvurularını yapmaya devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde ülke siyasetine paralel olarak Manisa’da suların kaynama noktasına kadar gelebileceği görüşündeyim.

Hem adayların hem de seçmenlerin bu kısacık dönem için unutmaması gereken bir önemli nokta var: deprem.

Fay hattı üstünde bulunması nedeniyle 1. derece deprem tehlike bölgeleri arasında bulunan Manisa için Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliği ile 600 bin binanın denetime girecek olmasının yanı sıra imar çalışmalarının hız kazanması da önemli bir hale geldi.

Yeni yerleşim alanlarının açılması, binaların yenilenmesi, şehrin ferahlaması için nüfus yoğunluğunun dağıtılacak olması böyle tehlikeli bir bölgede bulunan Manisa imar planlarının deprem tehdidine karşı revize edildiğini, buna göre planlandığını düşünürsek için bir nimet...

Manisa için bir şey yapmalı çünkü zaman aleyhimize işliyor.

Uzun yıllara dayanan imar çıkmazının çözülme aşamasına gelmesi sevindirici...

Artan sanayi alanları, işçi nüfusunu kendisine çekmesiyle belli bir doyum noktasına ulaşan bu sanayi ve tarım kenti için yeni ve taze yerleşim bölgelerinin oluşturulması şart.

Dünyaca ünlü yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör’ün geçtiğimiz haftalarda Alaşehir ve Salihli için verdiği örneği hatırlayın. Sıkı bir deprem perişan eder orayı diyen Celal Hoca konuşmasının devamında insanları taşıyamazsınız ama binalarını ona göre yapabilirsiniz diyerek, depreme karşı yerleşim stratejisinin yanı sıra yapının sağlamlığının önemine de vurgu yapıyor.

İmara açılan bölgelerde yapılacak yapıların, sıkı denetime tabi olması, bürokratlar ve işin uzmanları tarafından ince elenip sık dokunması; inanın imar planlarının hayata geçirilmesi kadar önemli bir noktada...