Şampiyonluk yarışında lider Galatasaray altın tepsi içinde Fenerbahçe’ye sunduğu 3 puan kaybını geri çevirmeyen Avrupa yorgunu kanarya Alanya deplasmanında 3 golle 3 puan alarak Süper Ligde gümbür gümbür geliyor. Ben dünkü yazımda Fenerbahçe’nin oynamadığı maçları kazanacağını yazmıştım. İşte ilkini Fenerbahçe’yi iyi tanıyan Ersun Yenal hocanın yeni takımı Alanyaspor’u ilk yarıda 1-0 mağlup kapatmasına rağmen ikinci yarıda yenmesini bildi. Benim ekmekçim Orhan da dün yine dükkanının önünde Fenerbahçe bayrağını dalgalandırdı. Gazetelerimi aldığım Erdoğan da dün mutluydu. Fenerbahçe bundan sonra kendini Süper Lige adayacak her türlü şartları oluşturarak Başkan Ali Koç Fenerbahçe’yi şampiyon yapacak. Yıldızlar topluluğu Galatasaray’da ne olduğunu şampiyonluğu nasıl kaçırdığını anlayana kadar atı alan Üsküdar’ı geçmiş olacak.

ALANYA MAÇINDA NELER OLDU NELER

Bende ve oğlum Gökhan’da maç öncesi moraller bozuktu. Konya’da aptalca kaybedilen 3 puanın Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ sürülmek olduğunu biliyorum. Gazetemi aldığım Erdoğan’a ekmekçi hasta Fenerli Orhan’a “Başarılar diliyorum ama Ersun Yenal’a da güveniyorum” deyip evde televizyonun başında Alanya Fenerbahçe maçını izlemeye başladım. Ev sahibi takım Alanya 4.dakikada Koulonis ile Fenerbahçe ağlarını sarstı. Yan hakem ofsayt dedi. Bana da öyle geldi. VAR’da dakikalarca yapılan inceleme sonrası Alanya’nın golü geçerli sayıldı. Fenerbahçe deplasmanda 1-0 yenik oynamaya başladı daha maçın başında Alanya karşısında. Maçı yöneten Mete Kalkavan 20 dakikada Fenerbahçeli Osasiye’ye rakibinin kaval kemiğine basmasına rağmen kırmızı kart gösteremedi. Kalkavan berbat maç yönetimini sonuna kadar devam ettirdi. Fenerbahçe 35.dakikada İrfan Can’ın ortasında Dieogo Rossi’nin kafası ile Alanya karşısında bir gol attı. Pozisyon VAR kararı ile gol geçerli sayılmadı. Nasıl bir çizgi çizildi ben ve oğlum Gökhan anlayamadık. Bana göre Fenerbahçe’nin golü bal gibi goldü. Güme gitti. İlk yarı Alanya’nın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

FENERBAHÇE ZİRVEYE YAKLAŞTI

Daha sonra sahadan hakem tarafından atılan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus ikinci yarıya 3 değişiklik ve bambaşka bir taktikle başladı. İyi bir takım görüntüsü vermeyen Alanya karşısında oyun hakimi oldu. 65.dakikafa Fenerbahçe penaltı kazandı. Valencia kaleciyi ters köşeye göndererek Kanaryanın beraberlik sayısını attı. Fenerbahçe’nin baskısı Alanya’yı bunalttı. Maçın kahramanı hakem Mete Kalkavan 83’de Valencia’nın ceza sahası içinde düşürülmesine devam etti. VAR devreye girince pozisyonu izledi ve Fenerbahçe’ye ikinci penaltısını çaldı. Valencia yine sahneye çıktı. Bu penaltıyı da gole çevirerek Fenerbahçe’yi Alanya karşısında 2-1 öne geçirdi. Ve sonra Emre Mor harika bir gol attı skoru 3-1 yaptı. Zirvedeki puanı 6 puana indirdi. Yalnız Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus’un niye bu kadar sinirlendiğini anlamadım. Kırmızı kartı hak etti. Anladığım kadarıyla Jesus Türkiye’de ve Fenerbahçe’de mutlu değil. Ligin bir an önce bitmesini ve ülkemizden ayrılmayı dört gözle bekliyor gibi geldi bana. Fener kendine geldi. Bakalım Okan Buruk lider Galatasaray’a neler yapacak. Şampiyonluğu avucunun içinden kaçırtacak mı göreceğiz.