Geçtiğimiz günlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen bir projenin startı verildi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç ile birlikte Manisa’daki olası bir deprem öncesinde yapıların risk derecesini belirlemek üzere işbirliği protokolü imzaladı.

Buna göre iki kurum, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin yapının depreme dayanıklılık testini yapacak. Protokol kapsamında denetimler ücretsiz olacak.

Konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün açıklaması da şöyle:

Şehrimizdeki mevcut binaların zemin yapısı, zemin dayanımı, bina yapım yılı, kolon kiriş sistemi, projelerin belediyelerimizde bulunan projeleriyle uyumlu olup olmadığı, yerinde yapılacak incelemeler ile donatı durumunun projedeki durumuyla örtüşüp örtüşmediği gibi konularda denetimleri üniversitemiz gerçekleştirecek. Üniversitemize çalışmalarıyla ilgili gerekli finansman desteğini büyükşehir belediyemiz sağlayacak.

Söz konusu proje ile deprem gerçeğini Manisa gündemine taşımış, deprem tehlikesine karşı harekete geçmiş, atılan adımları gündem sonrası da aktif tutmayı hedefleyen tüm yönetici güruhu kutlarım.

Gönül isterdi acı bir deprem yaşamadan bu denli ciddiye alalım depremi...

Yine de zararın neresinden dönerseniz dönün kardır.

Bu noktada Türkiye’de ilk olma konusunda adım atan Manisa kurumlarının tutumunun, tüm ülkeye örnek olmasını diliyorum.