Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasanın 116. Maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran’da yapılması gereken cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs’ta yenilenme kararını imzaladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan “Vakit kaybına tahammülümüz yok. Seçim sürecinde gündemimiz depremzedelerin yaralarının sarılması ile bu felaketin ekonomik ve sosyal zararlarının telafisi çalışmalarından oluşacak” dedi. Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da seçim kararını olumlu buldu “Ülke değişim istiyor” dedi. Yüksek Seçim Kurulu da seçimin 14 Mayıs’ta yapılacağını ikinci tura kalması halinde 28 Mayıs’ta tekrar sandığa gidileceğini açıkladı.

AK PARTİDEN MÜZİKSİZ SEÇİM KAMPANYASI

Başkan Erdoğan seçim sürecine ilişkin yol haritasını açıkladı “Hazırladığımız bütün müzikleri yasaklıyoruz. Müziksiz bir kampanya olacak. Partiye adaylık başvurusu yapacak herkes önce belirlenen asgari ücreti AFAD’ın hesaplarına bağış olarak yatıracak” dedi.

ADAYLIK BAŞVURUSU

AK Partide adaylık başvurusu hemen başladı. 17 Mart’a kadar devam edecek. 18-19 Mart tarihlerinde temsil yoklaması yapılacak. 20-27 Mart arası alt komisyon 27 Mart’ta ise üst komisyon çalışmalarını sürdürecek. 3 Nisan’da Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanlığı adaylık açıklamasını yapacak. Partiler milletvekili adaylarını 8 Nisan’da YSK’ya verecekler.

SPOR BAKANI BOMBASI

Manisa’da milletvekilliği aday adaylığı için Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir bugün yarın istifasını sunacak. AK Partide Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur’un da milletvekili aday adayı olmak için görevinden Perşembe günü istifa edeceğini bana Şule Hanım iletti. Turgutlu’dan Güzide İçen de milletvekili olmak için aday adayı olacağı söyleniyor. Başkent kulislerinden edindiğim bir bilgiye göre Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun Manisa’dan milletvekili adayı yapılacağı iddiaları var. Bu hafta durum belli olacak. Bu dönem Demirci ve Gördes ilçeleri de yörelerinden bir milletvekili adayın olmasını arzu ediyorlar. Demirci’de bir dönem ANAP’tan milletvekili olarak ilçelerine büyük hizmetler yapan Abdullah Akarsu’nun ismi gündeme getiriliyor.

Bu hafta Cumhur İttifakında seçim süreci içinde hareketli günler yaşanacak. Ben Aydın Besen, oğlum Gökhan, Sakallı Nusret seçimle ilgili değerlendirmeleri birlikte yaptık. Bu seçimin zorlu geçeceği aşikar. Bu arada dünürüm Rüştü Akçakın AK Parti Belediye Başkanlığı yapan Avukat Bülent Kar Manisa iş dünyasının başarılı iş adamlarından Kamil Yüzgenkaya ile de bir araya geldik. Güzel bir sohbet ettik. 14 Mayıs seçimleri ile ilgili her zaman olduğu gibi herkes düşüncelerini masaya yatırdı. İş insanı Kamil Yüzgenkaya seçim sonuçlarından başkanlık sisteminden geriye dönüşün olmayacağı 20 yıllık iktidarın yoluna devam edeceğini bana belirtti. Daha sonra dünürüm Rüştü Bey ile Söğütaltı Kahvesine geldik. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Çapala Mehmet ile birlikte olduk. MHP MYK Üyesi Ali Uçak’ın İstanbul’dan MHP Milletvekili adayı yapılacağı kulağıma geldi.

Seçim maratonunda neler konuşulacak neler, Cumhur İttifakı en tercih edeceği aday olan Kılıçdaroğlu’na karşı yarışacak. Eğer iktidar kaybederse yeni bir fetret devri başlayacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Koalisyonlar dönemine dönüleceği için ülkemiz sıkıntılar yaşayacağı görüşü var bende. Geçmişe bir baktığımızda kasım 1961 CHP-AP koalisyonu 7 ay sürmüş CHP CKMP-YTP ve bir kısım AP koalisyonu 18 ay sürmüş, AP-YTP-CKMP-MP koalisyonu 8 ay, 1965 seçimleri Adalet Partisinin zaferi ile sonuçlanıyor. 1971 yılına kadar Türkiye siyasi yapıda rahat bir nefes alıyor. Böyle bir Türkiye mi olsun istiyorsunuz? Karar sizin sonra ağlamayın. Ellerim kırılsaydı da demeyin. Bu ülkenin beş yılına mal olur. Onun için Başkan Erdoğan “Yalanı, iftirayı bırakın 85 milyonun vebaline girmeyin” diyor. Her kafadan bir ses çıkmasını istemiyorsanız 14 Mayıs’ta sandık başında oyunuzu iyi düşünerek ülkenin hayrına verin. Demokraside sandık çok önemli. Süleyman Demirel “Ben sandıktan korkarım” derdi. Ben de korkarım. Millet İttifakı sandığa gitmeden şimdiden seçimi kazandık havasına girmiş durumda. Her şeyde bir hayır vardır.

BÜYÜK BAŞKAN CENGİZ ERGÜN İLE ESNAF BULUŞMASI

Mübarek Cuma namazını Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Çeşniğir Caminde birlikteydik. Cuma namazları kalabalık oluyor. Oğlum Gökmen ve Cihad Taysi ile namaz sonrası Başkan Ergün’ün camiden çıkmasını bekledik. Başkan Ergün beni görünce kendisi caminin içinde namaz kıldığı için “Seni göremedim” deyince “Başkanım ben dışarıdaydım” dedim. Birlikte cemaatle yürüdük. Başkan Cengiz Ergün çocukların kendisine gösterdiği candan sevgi üzerine her birine birer top hediye etti. MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Yunusemre İlçe Başkanı Cemal Kutlar ve vatandaşlar ile eski garajda bir süre yürüdük. Büyük Başkan Cengiz Ergün’ü gören vatandaşların büyük bir kısmı kendisine sarılarak sevgilerini gösterdiler. Ne söylesem ne yazsam bazılarının bir kulağından girip öbüründen çıkıyor. Üç dönemdir Manisa iline hizmetler yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ilgi ve alaka ilk günkü gibi devam ediyor. Cuma namazından sonra bir kez daha Cumhurbaşkanı seçim tarihini ilan ettiği gün şahit oldum. Sevgi ayrı bir şey. Hele bu siyasette olunca yeri bambaşka olur. Bu seçimlerde yazdım. Dostum Başkan Ergün milletvekili adayı olmayacak. 2024 Mart ayına kadar Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Manisa’ya hizmet etmeye devam edecek.