Siyaset sahnesinde ısınma turları başladı. Geçen yıl 31 Ekim’de partisi CHP’den istifa eden rahmetli Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal Millet İttifakına geri dönen İYİ Partiye uyarı üzerine uyarı yapıyor ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a öven açıklamalarda bulunmaktan da çekinmiyor. Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal “Kemal Kılıçdaroğlu kendinden başka aday çıkmasını istemiyor. İyi ki Başkan Erdoğan var, demokrasiyi yaşatacağını bileceğiz. O da olmasa bu acayip blok tüm sesleri susturacak” dedi.

SAVI’I NASIL GÖREVDEN ALDIYSA AKŞENER’İ DE YETKİSİZLEŞTİRİR

CHP’den istifa eden Aslı Baykal altılı masadan Millet İttifakının adayı olarak açıklanan Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerden yere vurarak “Kemal Kılıçdaroğlu başkan seçilirse genel başkan koltuğuna yerleşince kendisini CHP genel başkanlığına taşıyan Önder Sav’ı hemen nasıl görevden aldıysa ilk işi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i yetkisizleştirir. İcracı bakanlıklar İYİ Partiye verilmez. İYİ Parti herhangi bir konuda karşı çıkarsa HDP dışarıdan belki de içeriden destek olur. İYİ Parti vekillerini de kendi gücü ile seçtireceğinden böyle bir ittifak ile büyümesi değil yalnızca küçülmesi söz konusu” dedi.

ÖZGÜR BASIN OLACAKMIŞ

Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve partisi CHP sık sık ülkede özgür basının olmadığına geldiklerinde de gazetecilerin özgür olacaklarını sık sık söyleyip duruyorlar. Kendilerini eleştirenlere de taraflı basın Erdoğan’ın kalan günleri diyor. Bu Millet İttifakı Kemal Kılıçdaroğlu ile seçimi kazanırsa yandı gülüm keten helvam. İlk işleri basının üzerinden silindir gibi geçeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’ın dediği gibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Partiye oyun oynayacağını yediğim ekmek gibi biliyorum. Daha iktidara gelmeden Meral Akşener için “Bu abdestle çok namaz kılar” demeleri geleceğin habercisi değil mi?

HAYRANLARI YILMAZ ÖZDİL’E YAPILAN

Millet İttifakının Cumhuriyet’ten sonra en büyük sözcüsü Sözcü Gazetesi yazarı ve Sözcü TV genel müdürü İzmirli Yeni Asırdan yetişme Yılmaz Özdil CHP yönetiminin baskıları sonrası iki görevinden de istifa etmek zorunda kaldı. Neden istifa etmek zorunda kaldı derseniz öğrenin Yılmaz Özdil 72 saatlik Meral Akşener’in masadan ayrılığı sırasında “Masayı dağıttı diyenler akçeli gazetecilerdir” deyince kıyamet koptuğunu öğreniyoruz. Güya tarafsız CHP’li gazetecilerin oluşturduğu Sözcü TV’de Kılıçdaroğlu Akşener gerginliği deprem yarattı. Devrim yapmadan evlatlarını yemeğe başladılar. Sözcü yazarı ve Sözcü TV’nin genel müdürü Yılmaz Özdil “Meral Akşener’e masayı terk etti diyenler akçeli gazeteciler” sözleri üzerine kurucu olduğu Sözcü TV’nin kapısının önüne koyuverdiler. Ardından Özdil Sözcü Gazetesindeki köşe yazarlığını da bırakmak zorunda kaldı. Evlatlarını yemek için bile hayalini gördükleri devrimi beklemeye tahammülü olmayanların intikam hırslarının ne olacağı belli değil mi? Erdoğan’a diktatör deme utanmazlığını gösterenler daha cumhurbaşkanı adayı olan seçilmeden Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaşanan bir krizde Yılmaz Özdil’in değerlendirmelerine tahammülü olmadığını göstermiş oldu. Basın özgürlüğünü getireceklermiş. Güldürmeyin beni. Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal şimdiden İYİ Partilileri ikaz ediyor. Duydunuz mu İYİ Partililer? Görülen köy kılavuz istemez.