‘Asrın felaketi’ olarak tanıtılan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerde onbinlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, vatandaşlarımıza tabut olan bu yapıların; yapılmasında, denetlenmesinde, suiistimal edilmesinde her kimin payı var ise ceza kanunun el verdiği ölçüde en ağır şekilde cezalandırılmalı, eğer kanunlar caydırıcı değilse hiç vakit kaybetmeden yeni teklifler sunulmalıdır.

Çünkü bu, apaçık bir biçimde cinayet hatta ve hatta ihanettir.

Burada sadece müteahhitlerin mercek altına alınması da en basitinden yanlış olacaktır.

Tüm suçlular Türk adaletinin şefkatli kollarına bırakılmalı ve o şefkatli kol, yeri gelince giyotinden keskin bir halde gereğini yapmalıdır.

 Burada hukukçularımızdan sistemimizden hiçbir endişem olmasa da siyasilerimizden ne yazık ki var.

Deprem bölgesinde aktif rol alan partilerin ilçe başkanlarından büyükşehirlerin belediye başkanlarına kadar tırnak ucu kadar hatası olan hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır.

İnsanımızın hayatı, 3-5 çapulcunun sıhhati için göz ardı edilmemelidir. 

Endişemi dile getirmekten başka elimden bir şey gelmese de adaletin tecelli edeceğinden de şüphem yoktur çünkü doğanın kanunu gereği, tarih sayfalarında olsa bile suçlu, suçlu olarak anılacaktır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Deprem soruşturmaları kapsamında bugüne kadar 583 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 171 kişi hakkında tutuklama kararı, 197 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Yakalama kararı 77 kişi hakkında çıkarıldı, gözaltı talimatı verilen 49 kişi, gözaltında olan 14 kişi. Yurt dışında olduğu tespit edilen 2 kişi, ölen 11 kişi var, ifadeleri alınan 62 kişi olduğunu görüyoruz." bilgisini paylaşmış.

Bu sayının, devlet kurumlarında denetim ihmali yapan, ihmali yapanı denetlemeyen, ihmale göz yuman, ihmale arka çıkan, sümenaltı eden herkese yayılması dileğiyle demekten başka bir şey diyemiyorum.

Çünkü yasalarımız bu hataları insanların gözlerinin içine baka baka şahıslar ile ilgili kuracağım cümleleri suç olarak tanıyor.

Müteahhit kadar, ona göz yuman da suçlu... O kolonu kesen de suçlu... O kolonun kesildiği binayı denetlemeyen de suçlu...

O kadar suçlu var ki... Anlatamam.