Deprem bölgesinde devlet millet el ele parolasıyla birlikte yaralar sarılmaya çalışırken 3 bakan, Soylu, Kurum ve Karaismailoğlu depremin izleri silinene kadar bölgede kalacaklarını ifade ederken CHP, İYİ Parti, HDP ve yandaşlarının 32 ilimizde riskli alanların dönüştürülmesi için hazırlanan 481 projenin 119’una dava açtığı gündeme bomba gibi düştü. Türkiye, bu yıkım kafasının sorumsuzluğunun bedelini ağır ödedi. İnsan hayatını hiçe sayan, düşünde binlerce cana mal oldu. Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Meydan, Cumhuriyet, Numune, Pınarbaşı, Esentepe ve Modernevler’de kentsel dönüşüm açılan davalar yüzünden 2013’ten itibaren yapılamadı. İskenderun’da Meydan mahallesindeki kentsel dönüşüme direnen mahkemeye taşıyan mahallenin muhtarı Ramazan Güneş, kentsel dönüşümü engellerken zafer naraları atmış, şimdi ise suspus oldu. Kentsel dönüşüm hamlesini engelleyen CHP’li belediyeler ile mimarlar ve şehircilik planlamaları odaları, Kahramanmaraş depremi meydana gelince, utanmadan sıkılmadan, neredeyse depremi de 10 ilde İktidar yaptı diyecek kadar bağırıyorlar. Bu ülke, ne çekmişse “karşıyım karşı, her şeye karşıyım” zihniyeti yüzünden çekmiştir. Hatay’da çok büyük kentsel dönüşüm gerçekleştirilecekti, depreme dayanıksız olan binaların hepsi yenilenecekti. Engel olanlar bugün asrın felaketinde can ve mal kaybında da pişkin pişkin suçu iktidarın üzerine atmak için yapmadık hokkabazlıklar bırakmıyorlar. Deprem için bağıranlar, İBB Başkanı İmamoğlu’nun çeşitli kentsel dönüşüm projelerine dava açana tek kelime söylemiyorlar, pişkin pişkin de dolaşıyorlar.

SEÇİMİN ÖNEMİ ARTTI GÖRÜŞÜNDEYİM

Deprem acılarımızın daha ilk gününde ‘seçim istiyoruz seçim’ diyen Millet İttifakı’nın isteği 14 Mayıs’ta gerçekleşecek görülüyor. Cumhur İttifakı’ndan bu konuda ses çıkmasa da seçimlerin daha önce açıklandığı gibi 14 Mayıs’ta yapılacağı sinyalleri ile başkent çalkalanıyor. Bu hafta meclisten EYT’nin geçmesini bekliyorum ve seçimlerin de yapılmasını dört gözle bekliyorum. Çünkü bu seçim, Türkiye’nin kader seçimi olacak diyorum. Sandıktan çıkan sonuç hepimizin başının tacı olmalıdır. 2023 seçimlerinde tartışacağımız konu depreme dayanıklı şehirlerin kurulması olacaktır. Seçmen, inandırıcı adaya oy verecek, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

YAŞAR OKUYAN “SİZ KOVMADINIZ BEN İSTİFA ETTİM”

CHP ile ilişkisi kesildiği açıklanan bir dönem devlet yönetiminde bakanlık yapan Yaşar Okuyan, CHP’den kendisinin istifa ettiğini açıkladı. Yaşar Okuyan, kendisinin sıradan bir üye olmadığını belirterek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile her hafta görüştüğünü de dile getirerek, “Koskoca CHP Genel Merkezi adına bir tweet atmışlar, ‘Yaşar Okuyan’ın partimizle ilişkisi kesilmiştir.’ diye, yani bu enteresan bir şey bir parti üyesinin ilişkisi kesildi diye, genel merkezin açıklama yapma hakkı yoktur. Neden? Partinin tüzüğü vardır. Bir üye ile ilgili önce Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edersin. Ben sıradan bir üye değilim. Bunların hiçbiri yapılmadan benim, ilişkimi kestik demek hukuken parti tüzüğüne aykırı bir şey. Ben de bunun üzerine istifamı verdim.” Bravo Yaşar Okuyan, geç de olsa gerçekleri CHP’de gördün. Bu partinin ana gövdesini oluşturduğu Millet İttifakı seçimi kazanırsa, adaleti, hukuku ve basın özgürlüğünü bu ülkeye geri getireceğiz diyor. Güldürmeyin beni. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adayı olması için gözünüzü kırpmadan Yaşar Okuyan’ı bir çırpıda feda ettiniz. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, buna kanar mı bilmem. Önümüzdeki günlerde göreceğiz.