18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 108.yıl dönümünü kutladık. Şehitleri anma gününde Başkan Recep Tayyip Erdoğan “Deprem ve sel felaketi ile yüreklerimizin yandığı bu sancılı dönemde Çanakkale ruhuna tekrar ihtiyacımız var. Depremin yaralarını ancak bu ruhu dirilterek sarabiliriz. Nasıl 108 sene önce omuz omuza vererek imkansızı başardıysak asrın felaketinin üstesinden yine dayanışmayla yine kardeşlikle gelebiliriz. En büyük gücümüz olan seferberlik ruhunun zedelenmesine fırsat vermeden gece gündüz çalışarak şehirlerimizi ayağa kaldıracağız. Yeter ki fitne fesat peşinde koşanlara kulak asmayalım. Türkiye devleti ve milleti ile zorluklara göğüs gerecek, krizleri fırsata çevirecek, küllerinden yeniden doğacak kapasiteye sahiptir” dedi. Türkiye’yi edebi vatan yapan savaş Çanakkale’dir. Yazar Sami Paşazade Çanakkale’de yazılan destanı şöyle tarif etmiştir “Çanakkale savunması üç mucizeler savaşıdır. Vatanımızı bir edebi vatan yaptı”

TÜRKİYE ŞEHİTLERİNE KOŞTU

Çanakkale Zaferinin anma gününde tüm yurtta kahramanlar unutulmadı. Şehitliklere akın edenler dualar okudu, kabirleri karanfillerle donatıldı. Anıtkabir’de yapılan resmi törenlerde deprem bölgesindeki illerin isimleri öne çıkarıldı. Manisa’da da şehitlerimiz çeşitli etkinliklerle anıldı. Çanakkale’de en fazla şehit veren iller Bursa, Balıkesir, Konya ve Kastamonu. Çanakkale cephesinde en az 613 Suriye doğumlu şehit var. O dönemde Arap Türk Kürt etnik kökenleri ön plana çıkarmadan Osmanlı bayrağı altında savaştılar. Hatta tarihçilere göre Çanakkale savaşında Osmanlı sınırları dışından gelen savaşanlar da var.

BAŞKAN ERDOĞAN “ŞANLI ZAFERLERE ESERLER YAKIŞIR”

Türkiye gelişerek büyüyen hedeflerine ulaşmaya çalışan bir ülke. Kim ne derse desin 20 yıllık AK Parti iktidarında ülkemizin nerelerden nerelere geldiği bir gerçek. Görmek istemeyenler ülkeyi karıştırmak isteyenler olabilir. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bugüne kadar çok iç ve dış hainlerle ülkemiz mücadele etmek zorunda kalmıştır. Çanakkale’de destan yazanları başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi gururla daima hatırlamaya devam edeceğiz.

Başkan Erdoğan Gelibolu Eceabat devlet yolu projesinin 32 kilometrelik ilk etabının açılışını yaptı. “108 yıl önce Çanakkale geçilmez diyerek dünyanın en büyük ordularına göğüslerini siper eden kahramanlarımızın hatıralarını yaşatıyoruz. Dünya tarihini değiştiren bu zafer milletimizin en zor şartlarda neler yapabileceğinin ispatıdır. 1915 Çanakkale köprümüzle çepeçevre saran otoyol ağını birleştirdik. Daha önce saatlerce süren yolculuğu 6 dakikaya indirdiğimiz köprüyü 2 milyon insan kullandı. Asırlar boyu hizmet edecek bir solu borusu kazandırdık. Daha büyük hedeflere daha büyük zaferlere kendimizi hazırladık” dedi.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜ GEZMİŞTİM

Çanakkale 1915 köprüsünün açılışından sonra Yavuz Donat ve oğlum Gökhan ile birlikte köprünün üzerinden geçmiştik. Muhteşem bir köprüydü. Köprünün daha çok hareketlenmesi için Gelibolu Eceabat yolunun yapılması gerektiğini Çanakkale valisi bizlere söylemişti. İşte bu yol da Çanakkale Zaferimizin 108.yıl anma törenlerinde Başkan Erdoğan tarafından hizmete açıldığını televizyondan izledim. Bugünlerde deprem ve sel felaketi ile sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bir yandan yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bir yandan da ülke 14 Mayıs seçimlerine kazasız belasız gerçekleştirmeye çalışacağız. Ama yine önümüze bilinen engeller çıkarılmak isteniyor. Devlet Bahçeli “Bugün karşımıza çıkanlar dün Çanakkale’de ezilenlerdir” diyor. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Birlik ve beraberlik içinde büyümeye aydınlık günlerimizin devamına 14 Mayıs seçimlerinden sonra da devam edeceğiz.