Dün internette okudum. Kandilli Rasathanesi'nin, deprem için Marmara Denizi'ne kurduğu erken uyarı sisteminin deniz tabanındaki fiber optik kabloları, trolle avlanan balıkçılar tarafından 2019 yılında koparılmış. Ve o günden bu güne sistem onarılmamış. 1999 Marmara depremi sonrasında kurulan erken uyarı sistemi, 100 hızlı müdahale istasyonu ve 10 erken uyarı istasyonundan oluşuyormuş. Sistemle, deprem anında 5-6 saniye içinde sinyal gönderilecek, elektrik ve doğalgazı keserek yangınların önüne geçilmesi amaçlanıyormuş. Maalesef, bütün deniz haritalarında işaretli olmasına rağmen trolle avlanan avcılar, fiber optik kabloları parçalamış. Sonrasında kablolar toplanmış ve onarılıyormuş. Bakalım böylesi önemli bir sistem, ne zaman tekrardan çalışır hale gelecek?

Deniz dibindeki kabloları bile koparabiliyorsak, elektrik kabloları, su boruları ve doğalgaz hattına zarar vermek çok doğal bir durum o zaman ülkemizde. Sık sık yaşamıyor muyuz? Çalışan bir kepçenin kopardığı elektrik kabloları, zarar verdiği su boruları ve doğalgaz hatları nedeniyle kimi zaman elektriksiz, çoğu zaman susuz kalıyor, zaman zaman da gaz sızıntısı tehlikesi yaşıyoruz. Yurdum insanının sayesinde neler görüyor, neler yaşıyoruz bazen trajik bazen komik.

Şöyle bir araştırdım, ülkemizde gerçekten yaşanmış, haberlere konu olmuş güldüren ama bir o kadar da düşündüren olayları. Hadi o zaman, buyrun okuyalım.

Kayseri'de bir vatandaş kazadan sonra hayatını kurtaran dedeyi ölüm meleği sandı. "Bir ışık gördüm sonra bana 'gel gel' dedi.

Rize'de tatbikatta kurtarılması gerekilen cansız manken, tatbikat amacıyla çıkarılan yangında kurtarılamadı.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Coca Cola tarafından üretilen Fanta'yı içerek Cola Cola'yı protesto etti.

Gaziantep'te 32 kg esrarla yakalanan bir şahıs, "Satıcı değiliz hakim bey içiciyiz"

İntihar etmek için çatıya çıkan şahıs, 'Atla' diye bağıranlar olunca çatıdan onların üzerine doğru işedi.

Kayseri'de aynı evde kalan 2 arkadaştan biri beraber hazırladıkları yemeği kendisinden fazla yediği için diğerini tüfekle öldürdü.

Mersin'de raylara yatarak intihar etmek isteyen bir vatandaş kendisine çarpmayan makinistin kafasını yardı.

Türk Böbrek Vakfı gönülleri, tuzun zararına dikkat çekmek için Taksim Meydanı'na getirdikleri tuzluğa dayak attı, hem de boks eldivenleriyle.

Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz Oyunları'nın açılış töreninde İngilizce "Mediterranean Sea" denilen Akdeniz'e "White Sea" dedi

Çarşı grubu, Gezi eylemleri sırasında POMA (Polis Olaylarına Müdahale Aracı) adını verdiği bir dozerle TOMA'ları kovaladı.

Eşi "Eve gel" diye 138 kere arayınca çileden çıkan adam, "Eşimi öldüreceğim" diyerek kendini ihbar etti.

Melih Gökçek, belediye otobüsü ve metroya 1 kuruşluk indirim yaptı

TÜBİTAK'ın Uzay Teknolojileri için "Uzay konusunda tecrübeli" personel araması üzerine memur adaylar Mustafa Topaloğlu'nu önerdi.

Orduspor taraftarı, Trabzonspor otobüsü sanarak kendi takım otobüsünü taşladı

Boğaziçi Köprüsü'nde gösteri sürüşü yapan Formula 1 pilotu David Coulthard 33 TL OGS cezası aldı.

Yol vermedi diye ambulans şöförünü dövdüler.

Flash TV haber spikeri Gökhan Taşkın, Obama Türkiye geldiğinde yüzünü siyaha boyayarak haber sundu

Ford Otosan Ralli'sinde Trafik Polisi yarışa katılan arabaları durdurarak ehliyet ruhsat sordu.

Bir zamanlar vatandaşa 'Gavat' diyen Vali Hüseyin Avni Coş'un, Yüksek Hızlı Tren için hazırlattığı karşılama törenine tren durmadan geçip gitti

Seda Sayan, evlilik programına iki eşini öldüren adamı çıkardı ve iltifat etti.

Türkiye'de Twitter'a erişimin yasaklandığı gün, ülkemizde en fazla tweet atılan gün olarak tarihe geçti.