Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün sporun bütün branşlarına olan sevgisini biliyorum. Amatör Spor Kulüplerine her yıl nakit yardım desteği törenlerine de katılıyorum. Başkan Cengiz Ergün’ün geçen hafta yine spor kulüplerine maddi yardım yapacağını öğrenince Aydın Besen ile MASKİ Genel Müdürlüğünün konferans salonunun yolunu tuttuk. Başkan Cengiz Ergün ile toplantı salonuna beraber giderken ben “Başkan zaman su gibi akıp gidiyor. Geçen yıl yardımın üzerinden bir yıl geçmiş” dedim. Başkan Ergün “Evet nasıl geçti anlamadım. Bugün de yardımları amatör kulüplerin 278’ine 1 milyon 682 bin TL’lik destek sunacağız” dedi. Cihad Taysi ve oğlum Gökmen ile selamlaşıp tören yapılacak olan salonda yerimi aldım. Manisa Büyükşehir Belediyesinin amatör spor kulüplerine nakit yardım desteğinin törenine MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Güzgülü, Manisa ASKF Başkanı Erol Timur, Manisa Futbol Kulübü Başkanvekili Engin Anlı, Manisa Büyükşehir Belediyespor Başkanı Bora Çaylan, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Manisa Şubesi Başkanı Özer Şenoğlu, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ergün Aksoy ve spor kulüplerinin başkanları ve temsilcilerinin katıldığı törende Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Manisa Şube Başkanı Erol Timur, desteklerini her zaman hissettikleri Başkan Ergün’e teşekkürlerini iletti. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün her zaman belediye olarak sporun ve sporcunun yanında olduklarını belirten konuşmasında deprem afetinin ardından şehrimizde ağırladığımız depremzedelerin yanında olduğunu söyleyerek “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana tesisleşmeye yönelik hamlelerimize; gençlerimizin ve çocuklarımızın spora teşvik edilmesine yönelik projelere büyük önem verdik. İstedik ki; bu şehirde yaşayan her çocuk sporla ilgilensin ve kötü alışkanlıklardan uzak dursun. Bu noktada sizler de bu anlayışımıza sunduğunuz hizmetlerle ciddi katkı sağlıyorsunuz. O açıdan bu şehrin gençlerine ve çocuklarına spor yapma imkanı sunduğunuz için her birinize Manisalı hemşehrilerim adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sporun içinden gelen bir yönetici olarak her zaman sizlerin yanında olmaya, sizlere destek vermeye devam edeceğimden şüpheniz olmasın” dedi.

MANİSA FK VE MANİSA BBSK’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Başkan Ergün, “Burada misafir ettiğimiz afetzede çocuklarımıza ve gençlerimize de Manisa Büyükşehir Belediyespor bünyesinde kapılarımızı açtık. Bu kapsamda afetzede çocuklarımızın kulübümüz bünyesindeki spor okullarında basketbol, voleybol ve yüzme kurslarından ücretsiz yararlanmaları için çalışma yaptık. Aynı şekilde Manisa Futbol Kulübümüz de depremzede çocuklarımıza altyapısında ücretsiz eğitim veriyor. Ayrıca kulüpsüz kalan lisanslı sporculara da antrenman yapma imkanı sağlıyor. Çocuklarımızın psikolojik olarak yaşadıkları travmayı silebilmeleri ve normal hayata yeniden adapte olabilmeleri için alınan bu güzel karar nedeniyle huzurlarınızda Manisa Büyükşehir Belediyespor ve Manisa Futbol Kulübü yönetimimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

97 KULÜBE 1 MİLYON 450 BİN TL

Kulüplere yapılacak yardımların detaylarını da paylaşan Başkan Ergün, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin spor yapmalarına sağladığınız imkanlara Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmak amacıyla kulüplerimize, her yıl olduğu gibi bu yıl da nakdi yardım sağlayacağız. Çorbada tuzumuz olsun anlayışıyla Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden 3 kulübümüzün her birine 25.000 lira; Süper Amatör Lig’de mücadele eden 25 kulübümüzün her birine 20.000 lira; 1. Amatör Lig’de mücadele eden 64 kulübümüzün her birine 12.500 lira; Kadınlar 1.Ligi’nde mücadele eden 1 kulübümüze 25.000 lira; Kadınlar 3. Ligi'nde mücadele eden 2 kulübümüzün her birine 12.500 lira ve İşitme Engelliler Ligi’nde mücadele eden 2 kulübümüzün her birine de 12.500 lira olmak üzere, tam 97 kulübümüze toplamda 1 milyon 450 bin Türk Lirası nakdi destek sağlayacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bu desteklerin başarı olarak dönmesini yürekten diliyorum” diye konuştu.

TOPLAM DESTEK 1 MİLYON 682 BİN TL

Genç takımlara verilecek olan nakdi desteğin liglerin tamamlanmasından sonra hesaplara geçeceğini belirten Başkan Ergün, “Vereceğimiz bu destek, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzun bize göndereceği bilgi doğrultusunda, genç takımların ligleri tamamlandıktan sonra hesaplarına geçecek. Bunları da dahil ettiğimizde, bugün kulüplerimize tam 1 milyon 682 bin Lira’lık bir destek sağlamış oluyoruz. İyi günlerde kullanın. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Manisa’mızın büyükşehir olmasından sonra 2016 yılından bu yana nakdi destek sağlamaya başladık. O süreçten bugüne kadar, bugünkü nakdi yardımımızı da dahil ettiğimizde, yaklaşık 6 milyon liraya ulaşan bir destek sağlamış olduk. Her şey çocuklarımızın ve gençlerimizin daha iyi şartlarda spor yapması içindir. Onlar için ne yapsak az. Helali hoş olsun” dedi.

HOŞ GELDİN 11 AYIN SULTANI RAMAZAN

Huzur ve bereketin yaşandığı mübarek Ramazan ayına girdik. Dün gece sahura kalktık. Manisa’da 19 camide hatimle teravih namazı kılındı. Allah kabul etsin. Oruçluyum, oruç tutmanın kolay yolu Ramazan ayında dengeli beslenmektir. Ramazanın hayırlara vesile olmasını diliyorum.