Hepimizin yoksullaştığı bir dönemde sayın hükümetimiz, orta gelirli gruplar için bir konut kampanyası açıkladı.

Bu kampanyaya göre orta kesim grubuna giren ve konut sahibi olamayan vatandaşlar aylık 25 ile 60 bin lira arasında makul(!) ödemeli taksitlerle 15 senede ev sahibi olacak.

Hükümetin bu mantıklı kampanyası sayesinde, orta gelirli gruplardan ev sahibi olmayan kalmaz.

Sahi kim bu orta sınıf? Bu gelir grubuna kimler giriyor?

Pazar toplanırken gelip yerden ezik-çürük meyve veya sebze alanlar mı? Yoksa ucuz bir şey alabilmek için kuyruğa giren insanlar mı?

Bakan Nebati’nin yaptığı açıklamaya göre birinci bölgede azami geliri 80 bin TL olanlar, ikinci bölgede azami geliri 65 bin TL olan ve üçüncü bölgeler için ise azami geliri 45 bin TL olanlar orta gelir grubuna giriyormuş. Bahsettiğim bu sayılar hep üst limitler. Orta gelirli grubuna girmek için herhangi bir alt limitten bahsedilmemiş. Çok manidar değil mi? Çünkü bir alt limit açıklasalardı ülkede hiç kimsenin o alt limit seviyesinde bile olmadığını görüp çok rahatlıkla “orta sınıf” kavramının yok olup gittiğini söylerdik. Sanırım  “orta gelirli” grubun yok olduğunu pek telaffuz etmek istemiyorlar. Zaten bu kavramı da pek kullandıkları söylenemez. Haklılar. Yok olmuş bir gruptan nasıl bahsedecekler?