19 Mayıs Stadyumu, yaklaşık 2 buçuk yıl süren yenileme çalışmaları sonrasında kapılarını açıyor. 1974 yılında Manisa'ya kazandırılan, birçok karşılaşmaya ve organizasyona ev sahipliği yapan stat, yıllardır maçlarını Mümin Özkasap Stadı'nda oynayan Manisa Futbol Kulübü'ne ev sahipliği yapacak.

Manisalılar tarafından mabet olarak görülen Manisa 19 Mayıs Stadı, yeniden 7'den 70'e futbolseverlerin buluşma noktası olacak.

Futbolda önemli bir etkendir stat. Düne kadar sınırlı kapasitedeki Mümin Özkasap Stadı'nda mücadele eden Manisa FK oyuncuları için, bir özgüven meselesi böylesi bir statta oynamak. Daha bir konforlu, atmosferi daha bir bambaşka. Hele ki dolu tribünlere oynamak.

Taraftar ise futbolun vazgeçilmezi, takımın 12. adamıdır. İster seyirci ister taraftar diyelim, tribünde yerini alan, sonuçta takımına destek vermeye gelendir. Şimdiye kadar 'Manisa Futbol Kulübü'nün tam bir taraftar grubu oluşmadı' diye düşünülse de, 19 Mayıs Stadı bir milat olabilir. Takımla bütünleşmek, başarmak için futbolcuların, teknik heyetin moral motivasyonunu yüksek tutup onlara güvenildiğini göstermek için. Belki de 19 Mayıs Stadı'nda oynamak, artık seyirci değil, taraftar olma zamanının bir başlangıcıdır.

Oynanan oyun keyif verirse, başarı grafiği yükselirse, 19 Mayıs Stadı'nın konumu ve atmosferi o seyirciye daha bir cazip gelecek.

Manisa Futbol Kulübü'yle ilgili olumsuz düşünenler olabilir, halâ benimsemeyenler olabilir. Futbol bu, oyuncusundan teknik direktörüne, yönetiminden başkanına, parasından puluna kadar birçok konuda eleştirilebilir, hatta hesap sorarcasına. Muhalefet de edilir, en ufak bir açığı bile aranabilir. Bu, her lig her takım için de geçerli. İzliyoruz televizyonda, bir maç oynanıyor bitiyor ama bir hafta boyunca takım, teknik direktör, yönetim, hakemler konuşuluyor da konuşuluyor. O işin farklı bir boyutu. Ama burada artık önemli olan 19 Mayıs Stadı'na ayak basılması.

27 Ocak 2024 Cumartesi günü, 19 Mayıs Stadı'nda yeni bir dönem başlıyor yıllar sonra. Manisa Futbol Kulübü için de. Bundan böyle rakiplerine, kendine yakışır bir statta ev sahipliği yapacak. Karşılaşmalarını, gece gündüz maçı demeden 19 Mayıs Stadı'nda, Manisa'nın futbol mabedinde oynayacak. Biliyorum, birçok futbolsever çok özledi 19 Mayıs Stadı'nda maç izlemeyi. Bu yüzden diyorum ki, o havayı yeniden hissetmek isteyenler ilk maçta tribünde yerini alacak ve Manisa Futbol Kulübü'ne destek olacak. O zaman 27 Ocak'ta futbolun mabedinde buluşmak üzere.