Geçtiğimiz pazartesi akşamı, ABD'yi yenerek 4'te 4 yapan Voleybol Kadın A Milli Takımımız çok önemli bir galibiyete imza attı fakat, canlı yayın esnasında kameralara takılan bir görüntü tüm bunların önüne geçti.

Sosyal medyayı adeta işgal eden bu görüntüde, göğüs dekolteli bluzuyla bir kadının sevinçle hoplaya, zıplaya galibiyeti kutlaması vardı.

Görüntü öyle bir tepki çekti, öyle bir tartışma konusu oldu, memeliler sınıfından olduğumuzu unutup, konuyu çok farklı boyutlara taşıdık. Kızlarımızın Milletler Ligi'nin ikinci etabında 4'te 4 yaparak Amerika karşısında kazandığı zaferi bir kenara bırakarak, 'meme göründü' çığlıklarıyla ikinci plana atmayı becerdik.

Daha doğduğumuz ilk andan itibaren gördüğümüz, beslendiğimiz, annemizle ten teması kurduğumuz vücudumuzun bu kısmı, bir şekilde hemen bir cinsellik olayına dönüştürüldü, rahatsızlık duyanlar olayı deşeledi de deşeledi. Kız evet, çok bi dekolteli haliyle o anda kameralara yakalanmış. Taaaa Amerikalarda yaşayan bu kızın verdiği dekolte ülkece sorunumuz haline geldi. Bir de üstüne üstlük TRT de bir  açıklama yaparak, "Vallah billah biz çekmedik. Amerikalı kameramanın halt yemesi, biz masumuz" diyerek sanki ortada büyük bir suç varmışcasına kendilerini durumdan sıyırmaya çalıştılar.

Yahu, neyin tartışmasını yapıyoruz? Bu görüntünün daha dekoltesiyle günlük hayatımızda zaten karşılaşıyoruz. O tercih eder bu kadar açıklığı, sen etmezsin. Onun için bu çok normaldir sergiler, senin için kutsaldır göstermezsin. Aşırıya kaçanlar tabii ki var kabul ediyorum ama, herkes istediğini yapmakta özgür. Bakmazsın, kafanı çevirirsin, ama kalkıp da ne sözle ne de davranışla müdahalede bulunamazsın.

Buna gelinceye kadar televizyonlarda gündüz kuşaklarında yayınlanan aile arasında yaşanan yasak ilişkilerin,  bilmem kaç çocuğa cinsel tacizde bulunanların, borç yüzünden öldürülüp dağa bayıra gömülenlerin, boşanmak istediği eşi tarafından katledilip parçalara ayrılanların konu edildiği programlara, kızın görünen memesine gösterildiği kadar tepki verilmemiştir. Keşke bunlarla ilgili de birileri seslerini çıkarsa.

Günümüz modernliği bu, dekolte giyinmek. Aşırıya kaçanları olsa da kimsenin kimseye birşey deme hakkı yooook. Öyle birşey olsaydı ben derdim, geçenlerde transparan haliyle karşıdan bir vücut olarak, hayli tombul kıvrımlı siluetiyle gelen bir kıza. "Kadın halimle göz zevkimi bozdun" dedim mi demedim ama, karşıdan baktım, yanımdan geçerken baktım, arkasından baktım. Allah erkeklere sabır versin dedim. "Kaliteli dekolte lütfen" diye de aklımdan geçirdim.

'Açayım baksınlar, açmış bakayım' ucuzluğundakiler dışında, kim ne giyerse giysin, yakıştırıyorsa, yakışmışsa. Ama ayar vermek, etek boyunu ya da göğüs dekoltesini belirlemek kimseye düşmez. Yerine göre, yerinde giyinmeyi bilmek aslolan. Ekrana yakalanan göğüs dekoltesinin bu kadar büyütüldüğü ülkemizde, umarım memeliler olarak bir daha böylesi meşgul etmeyiz gündemimizi. Ne bu görüntüyü bu kadar konuşmaya, ne de bu görüntü için özür dilemeye hiç mi hiç gerek yoktu.