Bir insan sadece Güneş burcundan ibaret değildir. Yükselen, ay, gölge, sentez burçları da vardır ki, her biri bir şekilde size etki eder.

Hatta başlı başına güneş burcuna etki eden bir burcunuz daha var. Hep diyoruz ya, sadece doğduğun ayın burcundan ya da yükselen burcundan ibaret değilsin. 'Güneş burcum Koç' diyorsunuz ama bir Koç gibi 'Ben, ben, ben' deyip durmuyorsunuz ya da kendinizi kanıtlamak için çabalamıyor, 'Zaten herkesten üstünüm çünkü' egosuyla dolusunuz.

Astrolojide 360 derecelik çemberi 30'ar dereceyle oluşturan 12 burcun her biri içinde iki burcu daha barındırıyor. 30 derecelik bir burcu 10'ar dereceyle ayırdığımızda ortaya 3 bölüm çıkıyor ki, bunlara 'Dekanat' diyoruz. 10'ar derecelik bu 3 dekanat aynı element üzerinden öncü, sabit, değişken niteliklerde sıralanıyor.

Yani Güneş burcumuzun ait olduğu ayın ilk 10 günü o burcun nitelik ve elementidir. İkinci 10 günde yine o elementteki ama sonraki nitelikte olan burç arka planda çalışır. Üçüncü 10 günde ise aynı elementte bir sonraki nitelikteki burç alttan çalışmaktadır.

Koç Burcu'ndan gidecek olursak 21-31 Mart (Ateş-Öncü ilk 10 günü) doğanlar tam bir Koç Burcu, 1-10 Nisan (Ateş-Sabit İkinci 10 günü) doğanlarda Aslan Burcu alttan çalışır, 11-20 Nisan (Ateş-Değişken Üçüncü 10 günü) tarihli doğumlularda Yay Burcu'nun da etkileri görülebilir.

Siz de 'Ben......... burcuyum ama hiç öyle değilim' diyorsanız, işte bir sebebi budur.

Bugün Gökyüzü

Sezgisel ve görülen rüyaların mesaj verici nitelikte olacağı bir gün. Davranışlarınıza dikkat, ne eklerseniz ileride onu biçebilirsiniz. Sabır çizginizin zorlanacağı ani olaylarla karşılaşma etkisi mevcut. Özellikle ikili ilişkiler ve duygusal meselelerde ani tepkiler, ayrılıklar görülebilir, aman dikkat. Sakin kalmaya azami özen gösterilecek bir gün.

Bugünün Tarot kartları

2 Azize 11 Adalet

Belirsizlik, gizlilik içeren durumlar içerisinde beklemede kalarak ani hamleler yapmamak en doğru olanı. Düşünceler içerisinde kalsanız da, nasıl hareket edeceğinizi bilmeseniz de içinden çıkmanızı sağlayacak, size nefes aldıracak desteği her şekilde göreceksiniz. Uzun zamandır sizden gizlenen durumların açığa çıkabileceği, sezgilerinizin kuvvetli olacağı, hissedeceğiniz, içinize doğacak bir gün sizi bekliyor.

İki taraflı düşünülerek kararların alınacağı olaylar önünüze gelebilir. “Ben istiyorum, benim istediğim olsun” gibi bir lüksünüz yok. Adilane kararlarla, ne ektiysen onu biçeceksin. Bencillikten uzak dengeli davranarak yol almak lehinize. İlişkinizin gidişatı size bağlı olacak? Dengeli olup bencillik yapmadıysanız ciddi bir adım da atabilirsiniz tam tersi durumda ayrılık da olabilir. İşinizde terfi mi bekliyorsunuz? Hak ettiyseniz terfi edebilirsiniz ama çaba yoksa ilerleme sağlayamayabilirsiniz.