Alpay'ın unutulmaz şarkısı. Gitme, gitme gel Eylül'de gel

Eylül'de okul yoluna

Konuşmadan yürüyelim

Gireyim koluna...

Yaz tatili için giden sevgiliye yazılmış bir şarkı. Sözleri de duygusal, eylül ayı gibi. Bugün ilk günü. O tatlı serinletici esintisiyle, yazın son günlerini bitirip, yaprakların bir bir dökülmeye başlamasıyla sonbaharı başlatacak. O yaz mevsiminin getirdiği rehaveti şehirler üzerlerinden atarak gidenler geri dönecek. Okullar açılacak çocuklar okullara hayat verecek, aileler de daha bir nefes alacak. Öyle hani sosyal medyadaki bıkkınlığın getirdiği kurtulma olayı gibi değil de o işin esprisi, daha bir düzen daha bir planlı programlı olunacak.

Sarıdan kahverengiye tüm tonlarıyla hazan mevsimi sonbaharı yaşamak insanın içine hüzün yerleştiriyor olsa da, havanın renginin grinin tonlarını alması, ağaçların sarıdan kahverengiye bürünmesi, yaprakların tutunduğu daldan koparak yere düşmesi... Hafiften başlayıp kimi zaman ıslık çalan rüzgarın sesi...  Bulutlardan aheste aheste kendini bırakan,  gök gürültüsü ve şimşekle birlikte birden boşalıveren yağmur damlaları... Sonbaharı böyle ifade ederim. Beni kendine çeken, büyüleyen, hüzünlendiren ama  sonbahara hayran kalmama da neden olan işte tam da bu hava.

Sonbaharı bize getiren Eylül, güzel havalarınla gel herkese, her şeye, sevgiyle.

Bugün Gökyüzü

Öğle saatlerinde her türlü önemli görüşme, iletişim için güzel etkiler mevcut özellikle otorite olan kişilerle iletişime geçmek için güzel bir zaman.  Harekete geçmek istediğiniz maddi manevi konularda kararsızlığı bırakıp adım atabilirsiniz. Bu hafta planlı programlı yapacağınız girişimlerin sonraki günlerde meyvelerini toplayabilirsiniz.

Tarota Sor cevapları geldi

Aklınızdaki konuya, soruya dair Tarota sor açılımının cevapları geldi. Seçtiğiniz kartın size mesajı neymiş okuyalım.

1- Sorunuzla ilgili ortada gerçekçi olmayan birtakım durumların riskiyle biraz dikkatli olmak lehinize. Konuya dair bir adım atmak, harekete geçmek durumu sözkonusu olsa da ne kadar güvenilir olacağı konusunda bir düşünün derim. Kendinizi feda etmediğinizden emin olarak, duygusallığı bir kenara bırakıp olaya gerçekçi bakmak doğruyu görmenize yardımcı olabilir.

2- Nasıl bir kafa karışıklığı içerisindesiniz ki gerçeği göremiyorsunuz. Konuyla ilgili net görememe, yanılma, aldanma hali hakim. Bunu görmeniz için illa ki bir zarara mı uğramanız lazım? Duyguları bir kenara bırakıp akılcı ve objektif yaklaşımla gözünüzü açmak sizin lehinize. Yapmadığınız takdirde zarar görmeniz kaçınılmaz.

3- Sizin için keyifli, yeni bir süreç başlıyor. Konu aşk ise güzel bir ilişkinin başlangıcı olabilir, mevcut bir ilişkiyi ciddiyete taşıyan güzel adımlar atılabilir, bebek bekleyenler hamilelik haberi alabilir. İşle ilgili halen iş arayanlar için işe başlama, iş hayatı devam edenler için bir terfi bir bölüm değişikliği, işine dört elle sarılanlar için getirisi güzel olacak yeni proje başlangıçları sözkonusu olabilir.

4- Aklınızdaki konuyla ilgili sadece sizin değil karşı tarafın da çıkarı gözetilerek adilane bir karar verilebilir. “Ben istiyorum, benim istediğim olsun” davranışıyla hareket etmek aleyhinize olabilir. Bencillikten uzak dengeli davranmanın tam zamanı. Adaletin terazisinin çalışmasıyla hak eden zaten hakettiğini alacak.