Seçimlere 16 gün kaldı. Sandığa giden yolda artık son düzlükteyiz. 14 Mayıs’ta sandıklar kurulacak ve son yılların en kritik seçiminde milletin iradesi tecelli edecek.

Peki, sevgili okuyucular bu 16 günde neler olacak?

Bu yarışta şu an Erdoğan ve Kılıçdaroğlu başa baş gözüküyor. Ancak girilen son virajda her şeyin değişme ihtimali çok yüksek.

Şu anda siyasi liderler ellerinden geldiğince var güçleriyle halka ulaşıp oylarını kazanmaya çalışıyorlar.

İşte, siyasiler hamlelerini en zorlu dönem olan son düzlüğe saklarlar. Bu dönemde fark yaratmak isterler. En güçlü vaatlerini, açıklamalarını bu kritik dönemde yaparlar.

En etkili mitinglerini, afişlerini, müziğini bu dönemde çok görürüz. Çünkü artık seçmenlerin karar aşamadır ve seçmenleri bu şekilde etkilemek isterler.

****

Bu son günlerde kararsız seçmen daha az olur. Hangi partiyi, hangi siyasi lideri tercih edeceğine karar veremeyen seçmen, bu son virajda kararını verecek.

Bugüne kadar duyduğunu, gördüğünü, bildiğini, dinlediğini bir süzgeçten geçiren seçmen artık bir sonuca varacak ve 14 Mayıs’ta sandığa gittiğinde mührü basacak.

Ancak bu seçim sürprizli olacağı için bazı seçmenler sandığa gidene kadar kararsız olacaktır.

Sandığa gidip oy pusulasına baktığında kararını verecek seçmen çok olabilir.

****

Bu dönem seçimde stresin, endişenin ve gerginliğin en üst seviyelerde olduğu zamandır.

Yarışı kazanma arzusu, eleştiriler, oluşabilecek kasvetli ortam partiler ve siyasi liderler üzerinde büyük bir baskı yaratır.

Büyük ihtimalle stres altında olan, bu atmosfere dayanamayan liderler ve partiler hata yapar. İşte böyle bir durumun telafisi olmaz. Çünkü süre kısıtlıdır ve bu durumu onarmak olanaksızdır.

****

Son virajda ne kadar çok seçmene ulaşılırsa o k adar avantajlı olunur. Bu yüzden bir siyasi lider ne kadar çok miting ve ziyaret ile seçmenle temas halinde olursa o derece insanları etkiler.

Sosyal medya, televizyon, radyo yoluyla seçmene mesajlarını ulaştırırsa etkisi daha çok yayılır ve bir o kadar da kalıcı olur.

Kısacası stresi yönetebilen, seçmene ulaşabilen ve bu atmosfere dayanıklı siyasetçi kazanır.