Süper Lig zirvesinde heyecan doruk noktasına varılan maçlar izliyoruz. Son haftaların formda takımı Beşiktaş Ümraniye’yi deplasmanda yenerek Galatasaray ile yapacağı derbi öncesi büyük moral depoladı. Pazar günü lider Galatasaray Nef Stadında 45 bin taraftar önünde Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kaldı. Beni ve torunum Ertuğrul’u Manisa’dan maça giden Mehmet Hakkı Özbayır’ı fazlası ile üzdü. Pazartesi akşamı da Fenerbahçe İstanbulspor ile son anda 3-3 berabere kalınca torun Ertuğrul “Dede Fenerbahçe de berabere” diye telefon ediyordu. Galatasaraylı olarak 24 saatlik bir yastan sonra Beşiktaş derbisine Fenerbahçe ile aradaki fark 6 olarak gidiyoruz. Süper Ligde heyecan bu haftaki Beşiktaş-Galatasaray derbisi ile doruğa çıkacak.

BEŞİKTAŞ FORMDA

Fenerbahçe’yi yendikten sonra Beşiktaş kendine geldi. Ve güzel futbolunu golleri ile süsleyerek galibiyet serisine devam ediyor. Derbide ne yapacağını göreceğiz.

GALATASARAY KAZA YAPTI

Lider Galatasaray Fatih Karagümrük maçını koyu Fenerli Ahmet Çiftçi ile birlikte Dergah’ta izledim. Oyuna fırtına gibi giren Aslan hemen golünü attı. Ben rahatladım. Kerem’in güzel golünün arkası gelecek diye seyrederken inanılmaz durumla karşılaştım. Karagümrük öyle 30 dakika içinde öyle goller attı ki şaşırdım. Ne diyeceğimi bilemezken Fenerli Ahmet Çiftçi kıs kıs gülüyordu. 1-0’dan 3-1 mağlup duruma düşmüştük. Sonra kıran kırana bir maç. İcardi’nin kaçırdığı penaltıya rağmen Galatasaray 3-3 ile bir puan alırken hiç beklemediği anda 2 puan kaybedince kahroldum. Fenerbahçe gibi bal değiliz. Son dakikada galip gelemiyoruz diyerek Ahmet Çiftçi’nin yanından ayrıldım.

FENERBAHÇE BÜYÜK BALIĞI KAÇIRDI

Galatasaray’ın beraberliği Fener’e büyük moral getirmişti. Pazartesi akşamı İstanbulspor karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen durum bir ara İstanbulspor’un attığı gollerle 2-2 oldu. Sonra Fenerbahçe tekrar üstünlük sağladı. Durumu 3-2 yaptı. Maçta böyle biter derken uzatmalarda hiç kimsenin beklemediği anda İstanbulspor beraberlik golünü atmaz mı? Bitime üç dakika var yine maçın berabere biteceğine inanmıyorum. Fenerbahçe bu son saniyede galibiyet golünü atar diyordum. Çünkü son haftalarda Fenerbahçe bunu hep yapıyor ve üç puanı kazanıyordu. Ama bu sefer öyle olmadı. Galatasaray’ın berabere kaldığı haftada Fenerbahçe’de berabere kalarak büyük balığı yakalayamadı. Eline geçirdiği şansı heba etti. Bu ligin zirvesindeki yarış son haftaya kadar heyecan dolu geçeceğe benziyor. Ben sevindim. Ekmekçi Orhan, gazete bayi Erdoğan ve Ahmet Çiftçi üzüldüler.