Manisa Futbol Kulübü'yle ilgili yazı yazmayalı uzun zaman oldu. Gerçi epey bir zamandır da maçları stadda değil, TV ekranından izliyorum. Bir şekilde takipteyim Manisa FK'yı yani. Kendi gözlemlerim, basındaki haberler bilgi sahibi olmamı sağlıyor. Ama en önemlisi, sezgilerim, büyük resmi görmem ve hiç olmadık yerde yüzde yüz doğru bilgilerin yoluma düşmesi, haberin ayağıma gelmesi sanırım. E geniş çevre, herkesle ahbap çavuş olmam ve nerede ne zaman kiminle neyi nasıl konuşacağımı bilmem de en büyük etken, kulüptekilerin bile bilmediği, daha ortalığa düşmeyen haberleri taze taze öğrenmem. Şu da bir gerçek ki, haber ya da köşe yazısında yazılacaklar da var; duyduğumda 'Bu bilgiyi ortalığa dökmem olmaz' diyeceklerim de.

Bu yazımı nasıl yazayım diye düşündüm açıkçası biraz. Şöyle ki; Manisa FK'nın ligde şu anki durumu, aralarında iki futbolcunun da bulunduğu sonlandırmalar ve Manisa Futbol Kulübü'nün astrolojik haritası üzerinden yaptığım analiz, yazımı oluşturacak konular olarak öne çıkıyordu. Astrolojik yorumumu başka bir güne bırakarak, ligdeki durum ve vedalar üzerine bir köşe yazısına karar verdim. Öyle çok ayrıntıya girmeden, konuyu çok da dağıtmadan, olması gerektiği gibi bir yazı kaleme aldım diye düşünüyorum.

1.Lig'de mücadele eden Manisa Futbol Kulübü şu an 49 puanla onuncu sırada. Play off barajındaki yedinci sırada olan takımla arasında 5 puan var. Play-off zor gibi görünse de, son maça kadar sahada o mücadele verilecek tabii ki. Ama daha sezon başında lige başlarken, 'Bu yıl ligde kalalım' düşüncesiyle çok önemli transferlerin yapılmadığı gün gibi aşikar. En iddialı transfer olarak ise, geçen sezon teknik direktörlük görevi de yapan 35 yaşındaki Adem Büyük takıma dahil edildi. Hatta transfer haberi basında, 'Adem Büyük Manisa FK formasıyla futbolculuğa geri döndü' başlığıyla yer aldı. Teknik direktör olarak ise, Levent Eriş'le anlaşıldı. Şampiyonluk ya da play off iddiasıyla yola çıkılmış olsaydı, futbolcu transferleri ve hoca tercihi bu yönde olmazdı.

Ne zamanki ilk devre 9.sırada bitti, play off potasına girildi, o saatten sonra kadroya takviyeler yapıldı, iyi de isimler kadroya katıldı ve sıralamada şansıma da olsa iyi yerde yer aldı. Fakat son haftalardaki puan kayıpları işi biraz zora soktu. Bir şans var mı, üstteki takımların puan kaybetmesine, Manisa FK'nın da tüm maçlarını kazanmasına bağlı. Bekleyip, göreceğiz.

Vedalar konusuna gelecek olursam, Adem Büyük ya da yardımcı hoca, masör, scout, analizciyle ilgili değil de, Kaptan Nizamettin için ayrı bir paragraf açacağım burada. Profesyonel kulüplerde işleyiş değişik. Kararların alınması konusunda bize yanlış gelen düşünceler olsa da, takdir yönetimin. Ama Kaptan Nizamettin için verilen karar, 'Biz Manisayız' sloganıyla ters düştü. Herkesten çok Manisalı olan Nizamettin için böylesi bir karardan ziyade, şu kalan üç beş haftanın bitmesi beklenerek, daha farklı bir yol izlenebilirdi. Yol ayrımı olsa dahi profesyonel futbolcu olarak sonlanma olabilir ama, teşekkür edilerek, kulüp bünyesinde bir görev verilebilirdi diye düşünüyorum. Oynadığı dönemde takım adına en faydalı işleri yapan, takımı sürükleyen isim olarak göze çarpıyordu. Kararın nedeni ne bilemiyorum ama, daha iyi bir şekilde ayrılmanın olması mümkündü. 'Hangi Manisalı'ya sahip çıkıldı ki?' diye soranlar olabilir. O da ayrı bir yazı konusu tabii ki.

Diğer yandan, teknik heyetle ilgili konuya gelince, sadece şunu belirtmek istiyorum. Söylenene göre, Yalçın Koşukavak'ın önümüzdeki sezon da devam edeceği, başka yerlerde olan ekibinden isimlerin kulübe geleceği, önümüzdeki sezon yapılanması kapsamında bu kararların verildiği belirtiliyor, ne derece doğru bilemiyorum. Çünkü, geceden sabaha çok şey değişebiliyor Manisa Futbol Kulübü'nde.

Önümüzdeki sezon birtakım önemli değişikliklere gebe, şampiyonluk parolasıyla yola çıkacak, bu yönde yapılanma ve transfer politikası izleyecek bir Manisa Futbol Kulübü'nü görebiliriz. Bu sezon baştan böyle bir iddiayla yola çıkılmadığı için play off zaten baştan kaçmış gibi görünse de, önümüzdeki sezon tüm hesaplar şampiyonluk üzerine olabilir. Tabii ki seyirci olarak değil taraftar olarak tribünleri dolduran 12. güç olan Manisalılar'la. Bu iş çok zor ama imkansız da değil. Bununla ilgili yazım da olacak.