Hepimizin neredeyse bağımlısı olduğu sosyal medya uçsuz bucaksız bir alem. Özüne bakacak olursak bir paylaşım yeri. Günümüzde hemen herkesin teknolojiden anlasın anlamasın, yaşa bakmaksızın muhakkak en az bir sosyal medya hesabı var. Çoğunlukta facebook ve instagram üzerinden yürüyecek olursak, bu hesaplardan birine sahip olmayanlar neredeyse teknoloji özürlü sayılacaklar.

Ben de bir sosyal medya kullanıcısıyım tabii ki. Paylaşmaktan yanayım. Ama gereksiz paylaşımlar yapmamaya da dikkat ediyorum. Bir kesim var ki işi çığırından çıkarıyor. İşi öyle boyuta getiriyorlar ki sansürsüz yayınlanan videolar, insanı çileden çıkarıyor. Onlara şiddetle karşıyım. Burada onlardan bahsetmeyeceğim bile.

Kullanıcılar olarak baktığımızda farklı kesimlerden ve çok sayıda olduğundan ortaya ilginç saptamalar çıkıyor doğal olarak.

Örneğin, herkesi takip eden, takipleri kabul eden ama hiç paylaşım yapmayanlar; Sadece ve sadece meraktan takip edip hikayelere bakıp, beğenide veya yorumda bulunmayanlar; Çok beğenilmek veya dikkat çekmek için paylaşımda bulunanlar, paylaştıklarına kaç beğeni olduğunu merak edenler; Gezdiğini, yediğini, giydiğini göstermek için paylaşımda bulunanlar...

Paylaşımda bulunanların paylaştıklarından hayatlarına ilişkin çıkarım yapanlar ve sadece birilerine mesaj vermek için paylaşımda bulunanlar, işte bunlar ayrı kategori.

Ama şu merak duygusu yok mu insanlarda, hep bir şeyler ararlar. Belki çoğumuz birçok paylaşmak istediklerimizi bu 'sosyal medya elalemi' yüzünden paylaşamıyoruz, altında birçok neden arayacaklar diye. Gerçek hayattaki 'Elalem ne der?' baskısı burada da su yüzüne çıkıyor. Bırakın elalemi rahat yaşayın, paylaşın, yazın, çizin. Madem ki böyle bir imkan var,  adınıza paylaşım yapabileceğiniz bir mecraya sahipsiniz, istediğinizi göğsünüzü gere gere paylaşın. Bu ister kendi düşünceniz bir söz olsun, ister ünlü bir şair veya yazara ait bir söz ya da şiir olsun paylaşın. Sevdiğiniz bir şarkıcıya ait, sözleri anlamlı, müziği güzel bir şarkıyı paylaşın. Gittiğiniz güzel bir yerdeki manzarayı fotoğraf karesine alıp paylaşın. Derdi olan birine derman olabileceğini düşünüyorsanız bir duyuruyu paylaşın.

Gerçek hayatta sizi birşeylerden alıkoyan elalem sosyal medyadan bir zahmet uzak dursun. Biz olmayan adı üstünde başkaları olan elalem, ne gerçek hayatta ne de sosyal medyada sizi bağlamasın. Elalem kendine baksın, biz kendimize.