Merhaba sevgili okurlar, bir haftadır yazmıyordum. Yazmayı özlemişim. Yazılarıma hayran kaldığım bir yerden başlayacağım...

Ege’nin eşsiz güzelliğini görmek; aynı zamanda sakin, kalabalıktan uzak, huzurlu bir yerde tatil yapmak istiyorsanız, biraz dinginliğe ve yavaşlığa ihtiyacınız varsa sizlere harika bir yer önereceğim. Türkiye’nin ilk Citta Slow’u(Sakin şehir) unvanlı ilçesi Seferihisar’ın gözbebeği olan mahallesi Sığacık.

Sığacık, Sığacık kalesi ve Teos antik kenti içerisine kurulmuş. Tarih kokan sokakları, mimarisi, kalesi, cumbalı evleri, begonvillerle süslü Arnavut kaldırımlı dar sokakları ve mavi bayraklı plajlarıyla Türkiye’nin en huzur dolu yerlerinden biri. Yukarıda bahsettiğim gibi biraz dinginliğe ihtiyacınız varsa nokta atışı bir yer Sığacık.

Biz Manisa’da yaşayanlar olarak aslında çok şanslıyız. Dinginliğe ihtiyaç duyduğumuzda büyük bir çaba harcamamız gerekmiyor. Kendi aracınız varsa 1 saat uzaklıkta bir yer. Eğer aracınız yoksa Manisa’dan İzmir otobüsüne atlayıp oradan da birkaç toplu taşıma aracına binip bu cennet yere ulaşmanız mümkün.

Sığacık’ta bizi samimi ve nostaljik bir atmosfer yakaladı. O Arnavut kaldırımlı dar sokaklarda yürürken sanki eski bir zamanda yaşıyormuşuz hissi veriyor. Kaleiçi sokaklarında yürürken renkli panjurları olan birçok ev karşımıza çıkıyor. Sığacık tarihi yapısı bozulmadan, sihirli dokunuşlarla modern bir görünüm almış. Tam bir turizm cenneti anlayacağınız.

Sığacık’ın adının hikâyesinin nereden geldiğini merak etmiştim. Rivayete göre, denizcilere sığınak olması nedeniyle “Sığacık” ismini aldığı söyleniyor. Sığacık’ın Teos Antik Kenti içerisine kurulduğunu söylemiştim. Sizlere biraz Teos Antik Kenti’nden bahsetmek istiyorum. Bu antik kentin Dionysos’un oğlu Athames tarafından kurulduğu iddia ediliyor. Asırlık zeytinlikler içinde bir antik kent. Sanatçılara kapılarını açan bir antik kent olan Teos, mimari alan ve ticarette önemli bir parça haline gelmiş. Bu antik kent dışında Sığacık gezimizi keyifli kılacak başka ayrıntılarda oldu elbette.

El yapımı oyuncaklar, doğal sabunlar, otantik kıyafetler, el yapımı çantalara kadar pek çok şeye ulaşabileceğiniz Kaleiçi sokaklarında Arnavut dar kaldırımlı sokakları arşınlarken Ege’nin eşsiz güzelliğini ve güzel insanının aslında ülkemiz için ne kadar kıymetli bir yere sahip olması gerektiğini fark edeceksiniz. Tertemiz koylarıyla, yeşil ve mavinin karıştığı muazzam doğasıyla Ege’nin saklı cennetine hayran olacaksınız.

Bu topraklarda yaşayıp muhteşem güzelliklere sahip olduğumuz için çok şanslıyız.