Her ne kadar kendimi konunun dışında tutmaya çalışsam da ülkenin şu andaki gündemi seçim… Yarın ülkeyi 5 yıllığına yönetecek yeni cumhurbaşkanını seçmek üzere sandıklara gidilecek.

İlk tur, hatırlayacağınız üzere 14 Mayıs’ta yapıldı… O seçimde milletvekillerimizi de belirlemiştik. -Biri son anda çekilmesine rağmen oy pusulasında onun da adı olduğu için belirteceğim- 4 adayın yarıştığı ilk turda yüzde 50+1’i alan aday çıkmadı.

Seçim kanunu bize diyor ki, ilk turda yüzde 50+1’i bulan aday olmazsa, ikinci tur seçimleri yapılır. İkinci tur seçimlerine ise en yüksek oyu alan iki aday katılır.

Buna göre de Pazar günü oy pusulasında iki adayın adını göreceğiz. Birisi mevcut Cumhurbaşkanı, 2002’den bu yana iktidarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan, diğeri de yine uzun yıllardır muhalefette yer alan Kemal Kılıçdaroğlu.

Biz halk olarak sandığa gidip tercihimizi yapacağız ve sonucunda, çoğunluğun oyunu alan isim yeni cumhurbaşkanı olacak.

Benim kişisel olarak fikrim, yeni cumhurbaşkanının kim olduğundan ziyade nasıl yöneteceği… Atlanmaması gereken gerçekler var. Ülkede ekonomik gidişattan toplumun çoğunluğu memnun değil… Kafamızı her çevirdiğimiz yerde gördüğümüz sığınmacılardan toplumun çoğu kesimi memnun değil. –Kadınlarına, kızlarına, çocuklarına bir şey dediğimiz yok da, askerlik çağında, kendini savunabilecek tipleri de hepimiz görüyoruz.-

Birey olarak, ekonomik koşulları düşünmeden, sokağa çıktığımda benim, çocuklarımın başına bir şey gelir mi diye düşünmeden, gelecek kaygısı gütmeden yaşamak hakkımız.

Dedim ya, kimin kazanacağından ziyade kimin nasıl yöneteceği beni ilgilendiren. İşte bu nedenle kim seçilirse seçilsin, toplumun yaşadığı sorunları görmezden gelmesin, temennim bu.

‘Yüzyılın seçimi nereden geliyor? Slogan gibi’ diyebilirsiniz. Yanlış anlamayın, derdim slogan değil…

2023 malum, cumhuriyetin ilanının yüzüncü yılı. Bu nedenle buna vurgu yapmak istedim. Tarihte 16 devlet kurmuşuz tarihte… 17’ncisi de Türkiye Cumhuriyeti…. Bir gerçek var ki, Türk, dünya üzerinde tek başına da kalsa devletsiz kalmaz.

Ama tabi ki dileğimiz, 17’nci devletimizin ilelebet ayakta kalması…