Seçmen ülkemizi yönetecek. 13. Cumhurbaşkanını seçmek için dün bir kez daha sandıklara koştu. Oy pusulalarında Recep Tayyip Erdoğan birinci Kemal Kılıçdaroğlu ikinci sırada. Dünkü ikinci tur seçiminde en çok oyu alan cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. Oy verme işlemi dün Türkiye’de saat 08.00’da başladı. Nefes nefese geçen bir seçim ile karşı karşıya kaldık. Kazanan Recep Tayip Erdoğan oldu.

KEYİFSİZ BİR GÜNÜMDÜ

Dün benim için keyifsiz bir gündü. Temizlik sevdası yüzünden evde düşen omzu kırılan eşim Nermin Hanım Şehir Hastanesinde tedavi olurken bendeniz sabah saat 08.45’te Meslek Lisesinde 1007 nolu sandıkta oyumu kullandım. 5 yıl daha ülkemizi yönetecek olan cumhurbaşkanı için.

CUMHURBAŞKANLIĞI İKİNCİTUR SEÇİM ÖNCESİ DEĞERLENDİRMELER

İlk turda seçemedik ama parlamentoda çoğunluğu sağlayacak oyları Cumhur İttifakına vererek 323 milletvekili ile ülkenin kaderini belirlemeye yetkilendirdik. 15 günlük süre içinde Türkiye’nin kaderini belirleyecek Cumhurbaşkanı seçiminde ne olup bittiğini Manisa’da tespit etmek için gece gündüz sahadayım. Şehzadeler Belediyesinin Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile gençlere armağan ettiği Serdar Ortaç konserini Başkan Ömer Faruk Çelik Manisa milletvekili Bahadır Yenişehrilioğlu, konserin sorumluluğunu üstlenen Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ile birlikte izledim. Yağan yağmur altında gençler bir dakika olsun konser bitene kadar Cumhuriyet Meydanını terk etmedim Ahmet Ünsal ile birlikte Serdar Ortaç gençleri coştururken birlikte fotoğraf çekildim. Başkan Yardımcıları Fatih Baybatur, Atilla Efendioğlu, Bilal Demir, Avukat Ali Özyiğit ve konser düzenlemesinde emeği geçen bütün Şehzadeler Belediyesi yöneticileri de oradaydı. Başkan Çelik’e “Bir olsun bizim olsun” demiştin şimdi ne düşünüyorsun” diye sorduğumda “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın fark atmasını bekliyorum” dedi. Cuma günü ise yine Hatuniye Camisinde buluştuk. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz’ın amcasının cenaze töreninde. Aynı anda Taylan Ali’nin yakının da cenazesi kalkacaktı.

BÜYÜK BAŞKAN CENGİZ ERGÜN DE CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN FARKLI KAZANACAK DİYORDU

Hatuniye Camisindeki iki cenaze törenine Valimiz Yaşar Karadeniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler de katıldı. Başkan Ergün ile iki aileye de başsağlığı diledikten sonra kahvede birlikte olduk. Başkan Ergün ile ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdik. Ne bekliyorsun diye sordu ben de %53,5 dedim. Başkan Ergün bu turda farklı olacak. Cumhurbaşkanımız Erdoğan %55’i bulur. Tahmininde bulundu. Aşçı Bahattin’in iki oğlu Mustafa ve Çetin de seçim öncesi çok heyecanlıydılar. Ben kendilerine merak etmeyin Erdoğan kazanacak dedim.

İKİNCİ TUR SEÇİM GÜNÜ

Ülkemizi yönetecek cumhurbaşkanını belirleyecek olan dün oyumu kullandıktan sonra şehir turu atıp oy kullanılan yerleri dolaştım. Öğleden sonra Başkan Ergün’ün oy kullanacağı okula gittim. Başkan Ergün ailece geldi. Oy kullanmak için sandığa giderken beraberdik. Erdoğan’ın kazanacağından emin görünüyordu. Televizyonları izliyor Sinan Oğan oyunu kullandıktan sonra kendisine Meral Akşener’e ve Muharrem İnce’ye yapılan linçleri kınayarak Erdoğan’ın kazanmasını bekleyen açıklamasını da dinledim.

SANDIKLAR KAPANDI

SAYIM BAŞLADI

Cumhurbaşkanlığının ikinci tur seçimleri 17.00’da sona erince ülkenin kaderini belirleyecek seçim sonuçlarını Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve ekibi ile birlikte izlemeye başladım.

Beraber sandıklar kapanınca tahmin yaptık. Başkan Yardımcıları Ahmet Songüler ve Bilal Demir’in tahminleri şöyle “Songüler, Erdoğan %53, Kılıçdaroğlu %47, Bilal Demir Erdoğan %54 Kılıçdaroğlu %46, bendeniz Erdoğan %53,5, Kılıçdaroğlu %46,5, Nizamettin Etmeyez Erdoğan %53, Kılıçdaroğlu %47, Ahmet Baydar Erdoğan %52  Kılıçdaroğlu %48, İbrahim Özkemerli Erdoğan %52,5 Kılıçdaroğlu %47,5” bu tahminleri yaptık. İlerleyen saatlerde bakalım tahminlerimizde kim yanıldı kim kazandı?

Yüzyılın seçimi ikinci turda da nefes nefese geçti. Sonuçlar kısa sürede alındı. Cumhur İttifakı Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazandı.