Süper Lig maçlarını Manisa’ya döndükten sonra izlemeye başladım. Bu yıl dört büyükler Trabzon, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kadrolarını yıldız futbolcularla takviye ettiler. Trabzon ve Fenerbahçe hem Avrupa hem de bugüne kadar Süper Lig’de mücadele ettiler. Fenerbahçe ve Trabzon, Avrupa seferlerinde inişli çıkışlı sonuçlar alsa da ligde de zirve mücadelesinin içinde kalmayı başardılar. Galatasaray’daki yıldızlar topluluğu Okan Buruk yönetiminde istenilen seviyede futbolu taraftarlarına sunamıyor. Geçen hafta Kayseri’de Kayserispor’a 2-1 yenildi. Galatasaray’ı hayal kırıklığı içinde izledim. Bu arada Adana Demirspor ve Başakşehir zirveyi 4 büyüklerle birlikte götürüyor. Başakşehir Avrupa’da da başarılı.

TRABZON-BEŞİKTAŞ DERBİSİ

Geçen yılın şampiyonu Trabzon haftanın derbisinde İstanbul’da Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Bu maçı Ahmet Çiftçi’nin daveti üzerine Dergah’ta oğlu Hasan ile birlikte izledik. Trabzon’un iki kez öne geçtiği maçta Beşiktaş’a beraberliği 67. dakikada oyuna dahil olan Cenk Tosun sağladı. Trabzon, Monaco galibiyetinin morali ile İstanbul’da Beşiktaş’a kök söktürdü. Fırtına, Kartal’ı avlayabilirdi ama olmadı. Ben Türkiye’de üç büyüklere gelen teknik direktörlerin geniş kadroları iyi kullanmayarak takımların başında görevlerini sürdürdüklerini görüyorum. Önce Okan Buruk’tan başlamak gerekir. Galatasaraylı olarak yönetimin böylesine önemli transferleri yapacağı aklımın ucundan geçmemişti. Yaptılar ve Okan Buruk’a Galatasaray’ı teslim ettiler. Kendisi Avrupa’da futbol oynamış kariyeri yüksek seviyede tutan Okan Buruk sarı kırmızılı ekibin yıldızlardan oluşan kadrosunu iyi yönetemediği son Kayseri maçında ayan beyan ortaya çıktı. Okan Buruk için tehlike çanları çalıyor. İspanya’dan bir teknik direktör Galatasaray’ın başına gelirse hiç şaşmaz. Alman yardımcı hoca geldi bile.

BEŞİKTAŞ’TA DA DURUM AYNI

Beşiktaş’ta da geçen yıl gelen teknik direktör İsmael de elindeki kadroyu iyi kullanamıyor. Beşiktaş-Trabzon derbisinde bunu gördüm. Cenk Tosun oyuna girdiği anda beraber maçı izlediğim Ahmet Çiftçi’ye “Cenk’i bu ana kadar kenarda bekletmek ayıp” dedim ve Cenk Tosun da oyuna girdikten üç dakika sonra Beşiktaş’ın tribünlerini ayağa kaldıran muhteşem golünü attı. Kartal’ı sahasında mağlubiyetten kurtardı.

FENERBAHÇE GÜLE OYNAYA

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus’la Ankara’da Ankaragücü’nü 3-0 yenerek güç gösterisinde bulundu. Pazartesi günü Fenerbahçeli ANAP’ın iktidar döneminin milletvekili Demircili Abdullah Akarsu, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ile Manisa’ya gelmiş birlikte Aynı Ali’de işletmecisi Osman ile birlikte Fenerbahçe’yi konuştuk. Ben yener dedim. Abdullah Akarsu Demirci yollarını aşındırırken ben eve geldim. Ankaragücü Fenerbahçe maçını izlemeye başladım. Fenerbahçe Karagümrük’ü gol düellosu ile geçmiş sonra Avrupa sınavı için Güney Kıbrıs’tan zaferle dönmüştü. Daha maçın başı 3. dakika oynanıyor. Serbest vuruşta Lincoln Ankaragücü ceza sahası içinde topu ortaladı. Serdar Aziz’den seken topu işe yaramaz diye Beşiktaş’ın gönderdiği Batshuayi Fenerbahçe forması ile Ankaragücü filelerini havalandırdı. Kendi kendime “Ne ballı Fenerbahçe” dedim. Bu yıl Ankaragücü tekrar Süper Lige çıkmış iyi bir kadrosu ve oyunu ile golü yemesine rağmen Fenerbahçe karşısında mücadelesini sürdürüyor. Fenerbahçe defansına zor anlar yaşatırken 26. dakikada İrfan Can Ankara’da durumu 2-0 yapıyor. Ankaragücü buna rağmen Fenerbahçe karşısında cesur futbol oynuyor. Ofsayta takılan iki golü var. Maç bitti bitecek derken Rossi uzatmalarda skoru 3-0 yapıyor. Puan cetvelinde Fenerbahçe’yi de 2.’lik sırasına oturtan üç puanı garantiye alıyordu. Fenerbahçeli Abdullah Akarsu’yu tebrik ettim. Her gün taze ekmeğimi aldığım Allah rahmet eylesin Ahmet Kurşun gibi fanatik Fenerbahçeli Emin Orhan Serpen’in dükkanının önünde Fenerbahçe bayrağı dalgalanıyor. Onu da tebrik ettim. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de ve benim gazete aldığım Erdoğan ve Turgut Avşar Fenerbahçeli olarak mutlu. Ben Galatasaraylı olarak mutsuzum, oğullarım ve torunlarım mutsuz.