Galatasaray bu sene yüzümü güldürdü. Ne yalan söyleyeyim Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki tahminlerimim büyük bir bölümü tuttu. Üstüne gelen Galatasaray şampiyonluğu keyfimi daha da arttırdı. Geçen hafta Ankara’da şampiyonluğunu ilan etmişti Galatasaray. Pazar günü Hikmet Oray Yalçın ile birlikte evde Galatasaray- Fenerbahçe derbisini izledik. Malum eşim Nermin hanım omzunu kırdı. Kızım Sinem sağ olsun annesi biran olsun yalnız bırakmadı. İzmir’de ilgileniyor annesi ile. Durum böyle olunca Hikmet Oray Yalçın’a gel maçı bizde izleyelim dedim. Açıkçası maç öncesi pek umudum yoktu. Galatasaray şampiyonluğun rahatlığı ile maça asılmayabilirdi. Maç öncesi eski Maliye bakanımız, kıymetli büyüğüm Sümer Oral ile telefonla görüştüm. ‘Stat çok kalabalık, seyirci desteği muhteşem, maçı kazanırız’ dedi. Bakanımın dediği gibi de oldu. Büyük bir heyecan ile televizyonun karşısına geçtik. İki takımda çok pas hatası yapıyordu.  Galatasaray kadrosunda değişikliğe gitmişti. Acaba orta saha çok mu boş kalıyor derken İtalyan yıldız sahneye çıktı. Nicolo Zaniolo attığı gol ile derbi ateşini Seyrantepe’de yaktı. Bu gol ile Galatasaray devreyi 1-0 önce kapadı. İkinci yarıda da görüntü farklı değildi. Fenerbahçe sahada olmasına sahadaydı ama sadece forması vardı. Maçı da isabetli şut çekmeden bitirdi zaten. İkinci yarıda İcardi ve Zaniola ikilisi şampiyonluğa muhteşem bir gala yaptılar. Galatasaray ligin ilk yarısında olduğu gibi ikinci yarısındaki maçta da Fenerbahçe’yi 3-0 yendi. Ben uzun zamandır bir sezonda Fenerbahçe’yi 2 kez hiç gol yemeden yendiğimizi hatırlamıyorum.  32 yıl sonra bir ilk olarak bu maçta tarihe geçti.

SEZON BAŞI UMUDUMUZ YOKTU

Şimdi sezarın hakını sezara vermek lazım. Bu şampiyonluğun en büyük mimari Okan Buruk. Dürüst olmak gerekirse sezon başı pek umudumuz yoktu. Fenerbahçe lige fırtına gibi başlamıştı. Galatasaray zar zor kazanıyordu. Yeni transferler daha oturmamıştı. Bu sene de bizlere hüzün diye içimizden geçiriyorduk. Ama Okan Buruk takımı çok iyi toparladı. Şimdi herkes İcardi diyor. Torun Ertuğrul bile Aşkın Olayım şarkısını dilinden düşürmüyor.  Ama İcardi’yi böyle rahat oynatmak yönetmek kolay mı? Okan Buruk oyuncuları çok iyi yönetti. Kendi egosunu ön planda tutmadı. Ve şampiyonluğun mimari oldu.

İYİ OLAN KAZANDI

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, maç sonunda açıklamalarda bulundu.

İşte Okan Buruk'un sözleri;

Teknik direktör olarak Galatasaray'da ilk kupam, toplamı hatırlamıyorum... Galatasaray'ın kazandığı her kupa değerli. 2023'te 23. şampiyonluk. 3-0'lık bir galibiyetle bitirdik, etkileyici bir oyun oynadık. Bugün de, sezonun geri kalanında da iyi olan kazandı. Ama yine söylüyorum hem Fenerbahçe hem Beşiktaş iyi şeyler yaptı, orada bir ikincilik yarışı devam ediyor.

İyi olan kazandı. Beşiktaş ve Fenerbahçe de puan ortalamasıyla başarılıydı. Onlar da ikincilik mücadelesi veriyor. Galatasaray olarak Türk futboluna katkı yaptık. Güzel bir sezonu, güzel bir karşılaşmayla bitirdik. Hak eden sezonu kazandı!

ÇORBALAR FENERBAHÇELİ HİKMET’TEN

Maç sonrası Hikmet Oray Yalçın’ Ertuğrul abi gel çorba içelim. Çorbalar benden’ dedi. Çorbacıya gidesiye kadar akla karayı seçtik. Tüm Galatasaraylılar sokaklardaydı. Şaşırdık. Hikmetle çorba içtikten sonra Söğütaltı kahvesine geldik. Torun Ertuğrul aradı. O da tura çıkmış. Çok mutluydu. Fener ağlama şarkısını söyledi. ‘Dede şampiyon olduk Fenerbahçe bizi bu sene hiç yenemedi’ dedi. Gökhan oğlanı kendi gibi fanatik yapmıştı. Derbi galibiyeti ile şampiyonluk kutlamaları taçlandı. Galatasaraylılar olarak keyfim yerinde. Aman Ali Koç’a bir şey olmasın…