Mümin Özkasap. Bizim gençliğimizde Manisa'nın yetiştirdiği, Altınordu, Eskişehir ve Manisaspor'da futbol hayatını sürdürmüş, Milli Takım kalesini uzun süre korumuş, efsane kalecidir. Mümin hocamı ben çok severim. Beyefendidir. Kendisinin ünü yurt çapında mevcuttur. Gazetecilik yaşamında hangi ile gitsem, ortaya futbol muhabbeti açılsa, hep Mümin Özkasap bana sorulmuştur. Manisa'nın öz evladıdır. Yıllarca Manisaspor'da görev yaptı. Başkanlık yaptığım Manisaspor'da benim vazgeçilmez Teknik Direktörümdü. Mümin Özkasap-Zühtü Babacan ikilisi ile rahat bir Başkanlık görevi sürdürdüm. Benim zamanımda yoktan var eden bir kimlikle yepyeni bir Manisaspor kadrosu oluşturdu. Gençlerden kurulu ekiple parasız pulsuz 3,5 yıl Manisaspor'u 3'üncü ligde tutma başarısını birlikte sağladık. Ben Mümin hocama güvenirim. O da bana güvenir.
YİNE BAŞKAN OLSAM AYNI SEÇİMİ YAPARDIM
Biliyorsunuz, Vestel'in sponsorluğunda Başkan Cengiz Ergün ve ekibi ile Manisaspor Süper Lig'de kentimizi temsil etti. Vestel Manisaspor'un Teknik Direktörü Ersun Yenal'la bir Konya deplasmanına gitmiştim. Erdal Türek de vardı. Şimdiki Cumhurbaşkanı, o zamanın Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan kamp yaptığımız otele toplantı için gelmişti. Başbakan Erdoğan'a "Hoş geldiniz" dedikten sonra otelin lobisinde Ersun Yenal, Kemal Özdeş, futbolun profesörü Niyazi Eniseler ile sohbet etmeye başladık. Anılara daldık. Ersun Yenal hocam bana, "Başkan, bir daha Manisaspor Başkanı olursan kiminle çalışırsın?" diye sordu. Ben de tereddüt etmeden, "Allah böyle bir görevi nasip ederse Teknik Direktörüm Mümin Özkasap'tır" dedim. Bu cevabım karşısında herkes durdu. Sonra Ersun Yenal, "Yani, bizle çalışmam diyorsun" dedi. Ersun hocayı da severim, Spor Akademisi'nde okurken Manisaspor forması altında futbol oynadı. Ersun hocama döndüm, "Hocam, benim bir Başkanlık stilim var. Bu stilim sizlere uymaz" dedim. Daha sonra Ersun Yenal'la karşı karşıya gelip sohbeti koyulaştırdığımızda hep bunu bana hatırlattı.
BAŞKAN ERGÜN BÜYÜKŞEHİR'DE GÖREVLENDİRDİ
Mümin Özkasap gerçek bir kaleci efsanesidir. Uyumludur. Şartlara göre hareket etmesini bilir. Kendisini göreve getirenlere bağlıdır. Şimdi Mümin Özkasap hocam, Başkan Cengiz Ergün tarafından Büyükşehir Belediyesi'nde görevlendirildi. Burada, Türkiye çapında oynanan müsabakalarda genç futbolcuları izliyor. Pazar günü de oğullarım Gökmen ve Gökhan ile Büyükşehir Belediyespor'un yenildiği maçta beraberdik. Ege Bölgesi'ndeki maçlarda çekim yapan usta objektif Dursun, elime bir fotoğraf tutuşturdu. Bir baktım, Mümin Özkasap arkamda oturuyor, önümde de Aydın Besen, ben de endişe içinde maçı izliyorum. Bizleri foto Dursun o kadar doğal yakalamış ki, beğenmemek mümkün değil.
"Sevgili hocam, senin Manisa sporuna katkıların o kadar çok ki, saymakla bitmez". Fatih Terim'le iyi dosttur. "Mümin hocam, ömrüm yeter de Manisaspor'da Başkan olursam, yine Teknik Direktörüm sensin. Sağlıklı bir yaşam diliyorum".