CHP'nin 1 Kasım seçimleri sonrası Genel Merkez'de Kurultay çalışmaları sürerken, Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin başını çektiği parti içi muhalefet kanadı Olağanüstü Kurultay için çalışmalarını sürdürüyor. Bugün Genel Merkez'de 600 delege imza verirse, Muharrem İnce Olağanüstü Kurultay'ın düğmesine basmış olacak. Kararı yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verecek. CHP'de kılıçlar çekilmiş durumda. Bana göre CHP'de Olağanüstü Kurultay'ın olması zor gibi görünüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu zaten Olağan Kurultay tarihini Ocak ayı olarak açıkladı. Muhaliflerin amacı mevcut delegelerle Kurultayı toplamak. Yeni delegelerle şanslarının olmayacağını biliyorlar.
CHP Manisa'da delegelerini tamamladı. 28 Kasım ile 6 Aralık tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak. İl kongresi de 27 Aralık'ta. Manisa'da CHP Yunusemre'de İlçe Başkanlığı seçim tarihini 5 Aralık olarak belirledi. Şehzadeler'de ise 6 Aralık'ta CHP ilçe kongresi yapılacak. CHP'de İlçe Başkanı Adayı olmak için delegenin yüzde 10'unun imzası gerekiyor. Şehzadeler ilçesinde CHP'nin 340, Yunusemre'de 373 delegesi mevcut. Şehzadeler'de CHP İlçe Başkanlığı'na Aday olacak ismin en az 34 delegenin imzasını kongreye sunması gerekiyor. 6 Aralık'ta yapılacak olan CHP İlçe Başkanlığı için şimdilik ortada iki Aday var. Biri rahmetli Selçuk Balaban'ın oğlu eğitimci Semih Balaban, diğeri de Ufuk Pastanesi'nin ortaklarından Kemal Yağcı. İki adayı da yakından tanıyorum. Birisi baba dostu Semih Balaban, diğeri de Ufuk Pastanesi'nde geçmişte görüştüğüm Kemal Yağcı. Manisa merkezde CHP'de iki isim de iyi tanınıyor. CHP'de Aday olmak ayrı bir şey. Delegeler üzerinde hakimiyet kurmak diğer partilere göre daha zor.
SEMİH BALABAN'LA GÖRÜŞTÜM
Semih Balaban'ın çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüğünü öğrendim Destan'ın yeri Gencer Kahvesi'nde. CHP'de ne olup bittiğini öğrenmek istiyorsanız Konak İş Hanı yanındaki Gencer Kahvesi'ne uğramanız gerekiyor. Ben de dün öyle yaptım. Destan'la çay içerken Şehzadeler ilçesinde CHP Adayı Semih Balaban'la karşılaştım. Semih'i görünce rahmetli babası Selçuk Balaban'la gençliğimizde geçirdiğimiz güzel günler hafızamda canlandı. Rahmetli Selçuk abime Yeni Asır Gazetesi'nde Manisaspor'un maçlarını yorumlaması için köşe bile yazdırmıştım. Nur içinde yatsın. Semih Balaban'la merhabalaştım. Seçim telaşı içindeydi. Gencer Kahvesi'nde CHP kulislerini iyi bilenlerle sohbet ettim. Semih Balaban İlçe Başkanlığı'na Aday olabilmesi için yüzde 10 barajının çok ama çok üzerinde delegenin imzasını toplamış durumda. Dün bana bu rakamın 180 civarında olduğu, kongre gününe kadar 200'ü geçeceği ifade edildi.
YUNUSEMRE'DE TEK ADAY DÜŞÜNÜLÜYOR
5 Aralık'ta yapılacak Yunusemre CHP İlçe Kongresi'nde mevcut Başkan Devrim Bali ile Kubilay Koç'un yarışması bekleniyor. Her ikisi de Adaylığını açıklamış durumda. CHP Yunusemre ilçesinde İlçe Başkanlığı seçiminde tek Adaya inme çalışmalarının sürdürüldüğü yönünde bilgilere sahibim. Bugün yarın mevcut Başkan Devrim Bali'nin kongreye tek başına girmesi sağlanacak gibi görünüyor.
CHP'de bu süreç içinde ilçelerde de kongreler yapılacak. 27 Aralık'ta CHP İl Başkanlığı seçimi olacak. İl kongresinde delege sayısı 600. CHP'de bütün yurtta olduğu gibi Manisa Teşkilatı'nda da seçim hareketliliği bütün hızıyla devam ediyor.
Hayırlı olsun.