Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) uzun yıllar hizmet veren Anemon Oteller Zinciri'nin en önemli halkası, turizm sektörünün Spil Dağı'nın eteklerinden Türkiye'ye açılan penceresi Manisa Anemon, sanıldığının aksine sadece konaklama hizmeti vermiyor, birçok ülke mutfağının lezzetlerini de sunuyor. Anemon Alakart ve Anemon The Pub bölümlerinde A'dan Z'ye işin uzmanı bir ekiple müşterilerine her ürünün sade, taze, doğal ve yerel olanı sunuluyor. Ege'nin kendine özgü taze ve doğal gıdalarını, beslenme alışkanlıklarını da dikkate alarak müşterileriyle buluşturan Anemon'da, Türk Mutfağı'nın bildik lezzetleri ile İtalyan, Fransız ve Meksika mutfaklarının sıra dışı tatları damak zevkine önem verenlerle buluşuyor. Yediğiniz her yemekte, bu üründe emeği olan Ayvalıklı zeytin üreticisinden Foçalı balıkçıya, Manisalı üzüm üreticisinden Aydınlı incir üreticisine kadar herkese şükran duyuyorsunuz.
DENEYİMLİ BİR EKİP VAR
Önceki akşam vazgeçemediğim bu lezzetleri tatmak için yine Anemon Otel'e gittim. Mutfakta henüz genç, ama 10 yılını bu işe adamış Cihan usta vardı. Cihan Aslan 15 yaşında mutfakla tanışmış. Önce çırak, sonra kalfa, şimdi de usta olmuş. "On parmağında on marifet var" derler ya, Cihan bu işin kitabını yazacak hale gelmiş. Hem Türk Mutfağı'nın, hem de birçok ülkenin geleneksel yemeklerini bitmek bilmeyen enerjisi ve mesleğe olan aşkıyla öyle bir yapıyor ki, büyüklerimizin deyimiyle "Parmaklarınızı bile yersiniz". Anemon mutfağında Cihan'ın kendisi hariç 9 kişi daha görev yapıyor, bunlardan Ufuk Ecevit Aplak ile İbrahim Türk çok değerli ustalar.
KALİTEDEN TAVİZ VERİLMİYOR
Cihan usta, tecrübesiyle kısa sürede gerek dışarıdan gelen, gerekse OSB'li ve Manisalı müşterileriyle kaynaşmış. Ekip olarak öncelikli hedeflerinin sağlıklı beslenme olduğunu düşünüyorlar, sonrası ise hizmet kalitesi. Otel yönetiminin ve Müdür Naim Dilki'nin bu konuda çok hassas olduğunu, kaliteden asla ödün vermediklerini de ifade ediyor. Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura'yı yıllardır tanırım. Turizmde bir dünya markası yarattı. Yaptığı işin kalitesini en yüksekte tutar. Bu anlayışı tüm personeli sarmış. Tabi ki başarı bir tesadüf olamaz. Sırrı, ilkelerde gizlidir.
DÖRT DÖRTLÜK HİZMET
Anemon Otel'de her yer ışıl ışıl, tertemiz. Alakart ve The Pub benim en çok beğendiğim bölümler. Alakart, Fransızca À la carte yazılır. Menüde bulunan her şeyi hürce seçebilme imkanınız olduğunu ifade eder. Menü sıralaması yoktur ve istediğiniz bir sıralama ile dilediğinizi ısmarlayabilirsiniz anlamına gelir. Anemon Alakart'da daha önce tatmadığınız lezzetleri bulabilirsiniz. Benim önereceklerim Anemon Kebap, Ispanaklı Dana Bonfile, Somon Izgara, Firik Bulgur eşliğinde Piliç Izgara ve yine Firik Bulgur eşliğinde Bıldırcın Sote. The Pub ise heyecanlı futbol karşılaşmalarını izlemek için ideal. İngiliz sosyal kültürünün en önemli parçalarından birisi olan pub, Public House kelimelerinin kısaltılmasından oluşur. İnsanların boş vakitlerini geçirdiği, dinlendiği ve bir arada bulunduğu yerlerdir. İstediğiniz menüyü burada da yiyebilir, ama hafif de geçiştirebilirsiniz. Bar bir harika. Bu ayrı bir kültür. Bar'ı sevenler burada İngiliz tarzı takılabilir. Hatırlatmam gerekirse bu yemeklerin yanına uygun içecekler arasında alkollü olanlar da var. Her iki şık mekan da temizliği, sadeliği ve rahatlığıyla dikkat çekiyor, bir metropol kentinde bulunduğunuz havası veriyor. Ben çok beğeniyorum, hem yemeklerini, hem hizmetini. Sizin de görmenizi isterim.