Manisaspor şampiyonluk kilidini açacak maçı 3-0 kazandı. Büyükşehir Belediyespor de üzerindeki kara bulutları dağıtacak maçı 3-1 aldı. Dün Manisa futbol dünyası mutlu bir gün yaşadı. Büyükşehir Belediye Başkanı, futbol aşığı Cengiz Ergün önce Manisaspor'un yanında oldu, karşılaşmanın 45 dakikasını izledi, takım devreyi 2-0 kapatınca Büyükşehir Belediyespor maçına gitti. Her iki takım da 90 dakikalık mücadeleden galibiyetle ayrıldı. Başkan Ergün'ün el attığı sihirli değnek misali ayağa kalkıyor. Hep söylerim, zaman zaman da yazarım, "Bir elin nesi var, iki elin sesi var" diye. Manisa'da birlik ve beraberlik korunduğu sürece başarılmayacak hiçbir şey yoktur.
ERGÜN'Ü ALKIŞ YAĞMURUNA TUTTULAR
Dün Manisa 19 Mayıs Stadı'na gittim. Başkan Cengiz Ergün'ü stat girişinde Kulüp Başkanı Abdullah Mergen ve AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan karşıladı. Başkanın yanında MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Daire Başkanı Hasan Eryılmaz ve Basın Danışmanı Cihat Taysi de vardı. Hep birlikte Manisaspor'un soyunma odasına gittik. Başkan Ergün hayati önem taşıyan Kocaeli Birlik maçına çıkacak olan Manisasporlu futbolculara başarılar dileyerek, "Manisaspor'u bu noktaya getirdiniz. Bugün de Allah sizleri utandırmasın. Kazanacağınızdan eminim" dedi. Futbolcular da Başkan Ergün'ü alkış yağmuruna tutarak, "Yeter ki bizi yalnız bırakma Başkan, şampiyon olacağız" cevabını verdiler.
TARİHİ BİR GÜN YAŞANDI
Manisa 19 Mayıs Stadı tarihi bir gün yaşıyordu. Tribünler belki de ilk defa son yıllarda böylesine doluydu. Maça Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar da katılarak Şeref Tribünü'nden karşılaşmayı izlediler. Manisaspor'u Başkan Ergün ile tekrar bütünleştiren Ahmet Karakaş, Erdinç Yumrukaya ile maçı izliyordu. Manisaspor'un Pele'si, yöneticisi, büyük futbolcu Muzaffer Etçil de Başkan Abdullah Mergen ile yerlerinde oturmaksızın maçı izliyordu. Hayrullah Solmaz da maçtaydı. 19 Mayıs Stadı'nda müthiş bir atmosfer vardı. Manisaspor maçı kazanırsa rakibi Kocaeli Birlik ile puan farkını 10'a çıkarıyordu. Beraberlik de Manisaspor için iyi sonuçtu.
ASLANLAR GİBİ MÜCADELE ETTİLER
Bir hafta boyunca Söğüyaltı kahvesinde bu maçla yatıp, bu maçla kalktık, futbol hastası, benim yönetimimde Manisaspor'da yöneticilik yapan Yaşar'la. Final maçları çok zordur. Umulmayan sonuçlarla da karşılaşılır. Sözün kısası Manisaspor aslanlar gibi mücadele etti. Kocaeli Birlik'i 3-0 yenerek bana göre tarih yazdı. Kolay olmadı, ancak inancın, azmin önüne geçilemez. Başta Teknik Direktör Taner Taşkın ve tüm futbolcuları canı gönülden kutluyorum. Maçın içinde iki futbolcu için parantez açacağım; biri Bahattin, diğeri kaleci Bayram. Attığı gollerle Bahattin ve ikinci yarının başında kalesinde devleşen, en az 3 net gol pozisyonunda inanılmaz kurtarışlara imzasını atan Bayram göz doldurdu. Manisasporlu tüm futbolculara ve bu maçın iki kahramanına nazar değmesin.
BÜYÜKŞEHİR KENDİNE GELDİ
Manisaspor maçının ilk yarısını izleyen Başkan Cengiz Ergün, devre arasında İl Başkanı Tanju Balatlı, Daire Başkanı Hasan Eryılmaz ve Basın Danışmanı Cihat Taysi ile Manisa Büyükşehir Belediyespor-Kemerspor 2003 maçına gitti. Bu maçı oğlum Gökhan izliyordu. Manisaspor maçını izlerken Büyükşehir Belediyespor'un hayati önem taşıyan bu karşılaşmasının bilgilerini de Gökhan'dan alıyordum. Başkan Cengiz Ergün bu maçta tribündeki yerini aldıktan sonra Büyükşehir Belediyespor da birden bire dirilmiş. Takım, rakibi Kemerspor'u 3-1 yenerek rahat bir nefes aldı. Başkan Ergün'e galibiyet sonrası futbolcular doğum günü pastası kesti, Ergün mutlu oldu. Bu hafta karlı çıkan Manisaspor ve Büyükşehir Belediyespor futbolcularıydı. Başkan Ergün başarıda primleri esirgemez. Levent Eriş hocama ve futbolcularına da şunu söyleyeceğiz; "Bundan sonra her gününüz böyle olsun".